In Hannover is deze week de bedrijfswagenshow geopend. Aanstaande week gaat ook de belangrijke personenautobeurs in Parijs van start. We hebben enkele beurspremières geselecteerd die de moeite waard zijn. 

Maar er is meer nieuws. Zo heeft Seat de opgefriste Mii gepresenteerd. De standaarduitrusting is rijker en er zijn meer personaliseringsopties. Verder is de Bentley Bentayga met V8-dieselmotor gereed. 

Bedrijfswagenshow Hannover

Op de IAA-bedrijfswagenshow in Hannover debuteren enkele nieuwe bedrijfswagens die ook naar Nederland komen. Een voorbeeld is de Nissan NV300, waarvan de verkoop in november start. Op de beurs is de Volkswagen Crafter uitgeroepen tot International Van of the Year. Er is ook een elektrische uitvoering, de e-Crafter, onthuld. Lees hier al het beursnieuws.

Seat Ateca X-Perience

Autosalon van Parijs

Volgende week zijn de personenauto's aan de beurt, als de autosalon van Parijs opengaat. Daar zullen veel oude bekenden in een nieuw jasje voor het eerst te zien zijn: de Alfa Romeo Giulia Veloce, Mini John Cooper Works Clubman enzovoort. Er zitten twee terreinwaardige modellen tussen, de Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain en - nog als studiemodel - de Seat Ateca X-Perience. Smart presenteert in Parijs de nieuwe generatie Electric Drive. Ook de Smart Forfour is algauw als elektrische auto te verkrijgen.

Aanstaande donderdag en vrijdag (29 en 30 september) doen wij live verslag vanaf de autobeurs. Je kunt deze link aanklikken om al het Parijs 2016-nieuws te volgen. Weet je dat we alle Parijse premières voor je op een rij gezet hebben en de reportage met eerste foto's steeds bijwerken? Zo ben je steeds op de hoogte. 

Volvo V90

Prijskaartjes

De nieuwste generatie Chevrolet Camaro is nu ook in Nederland te koop. Er is keuze uit een viercilinder turbomotor en een dikke V8. De geheel nieuwe Renault (Grand) Scénic arriveert eveneens snel in de showroom en is daarom nu geprijsd. Verder is de Volkswagen Tiguan met topmotoren inmiddels te bestellen, net als de ST-Line op de Ford Fiesta, Focus en Mondeo. Mazda introduceert liefst negen nieuwe lease-uitvoeringen van de Mazda 6. 

Autotest: Volvo V90

We zeggen de 'rechthoek V70' vaarwel en verwelkomen Volvo's nieuwe lifestylecombi V90. In de autotest lees je wat de verbeteringen ten opzichte van de voorganger zijn.