Audi introduceert de S Line Competition op zowel de TT Coupé als TT Roadster. Het is een 'limited edition' met veel zwarte, sportieve elementen en enkele technische aanpassingen.

Audi heeft het druk met de TT. Vanmorgen maakte het de Nederlandse verkoopprijzen van de TT RS bekend, nu kondigt het een nieuw model aan van de reguliere TT: de S Line Competition. Het nieuwe model zal in beperkte oplage worden geproduceerd.

Kenmerkend zijn de vele sportieve accessoires in het zwart, maar Audi voert ook enkele technische aanpassingen door. Zo krijgt de TT S Line Competition een 10 mm lagere rijhoogte dan de reguliere TT, is de ophanging stijver geveerd en komt de limited edition standaard met Audi Drive Select, het keuzesysteem voor rijmodi. De speciale TT Coupé en Roadster verschijnen alleen met 230 pk sterke 2.0 TFSI-benzinemotor.

De aankleding

Audi biedt de S Line Competition aan in vier lakkleuren. Het radiatorrooster, de diffuser, achtervleugel en 19 inch vijfspaaks wielen zorgen voor de glanzend zwarte accenten. Ook de stoffen kap van de TT Roadster S Line Competition wordt in het zwart uitgevoerd. De uitlaatstukken zijn afgewerkt in chroom. 

De S-sportstoelen hebben elektrisch verstelbare lendensteunen. De bekleding bestaat uit een combinatie van leder en alcantara, optioneel is nappaleder beschikbaar. Het afgevlakte S Line-sportstuur heeft multifunctionele knopjes voor het bedienen van navigatie, telefoon en andere zaken. De interieuraccenten zijn afgewerkt in aluminiumlook. De prijzen van dit model volgen in de herfst, zodra deze TT in de verkoop wordt genomen.