Audi zet de vorige week aangekondigde TT S Line Competition eind dit jaar bij de dealers. De prijzen volgen binnenkort.

Voor wie geen S en RS-model wil, maar wel een sportieve rijbeleving komt Audi met de TT S Line Competition. De vaste achtervleugel en het met 10 mm verlaagde onderstel met stijvere veren en dempers zorgen voor sportieve looks en rij-eigenschappen. Audi kondigde deze nieuwe versie vorig week al aan, nu is bekend dat het merk eind dit jaar start met de levering in Nederland.

De TT S Line Competition wordt in ons land geleverd met 230 pk sterke 2.0 TFSI-motor, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een zestraps automaat. Als je kiest voor die laatste dan is de S Line Competition ook met vierwielaandrijving te verkrijgen. 

De TT S Line Competition is aangekleed met diverse hoogglans zwarte accenten, waaronder de genoemde achtervleugel en de 19 inch wielen. Binnenin zijn sportstoelen te vinden, bekleed met een combinatie van leder en alcantara en afgewerkt met grijze stiksels. Het digitale instrumentarium heeft een speciale sportweergave, waarbij de snelheidsmeter centraal wordt weergegeven.