Aan de vooravond van de autosalon van Parijs mogen we in het historische complex Piscine Molitor proeven van de AMG GT Roadster. Mercedes-AMG presenteert het model in twee smaken.

Mercedes-AMG heeft tijdens een presentatie in Parijs, voorafgaand aan de lokale autosalon, de spectaculaire GT Roadster en GT C Roadster laten zien. Die laatste variant zal niet op de beursvloer worden getoond, dus de kennismaking is een beetje exclusief. Eigenlijk kunnen we over de dakloze GT alleen maar zeggen dat ‘ie nóg mooier is dan de coupé en als krachtige GT C ook zeer gespierd. Die laatste wordt gepresenteerd in een fraaie matgrijze kleur, waardoor de lijnen van de auto nog beter naar voren komen.

Hoge heren van het merk kondigen de GT C Roadster aan als ‘een van de grootste emotie-auto’s van dit moment’. De GT C, die met 552 pk krachtiger is dan de GT S maar minder krachtig dan de GT R, is er vooralsnog alleen als Roadster, maar binnenkort volgt er ook een coupé-variant. Om het makkelijk te maken: de GT R (de groene auto op de foto's) en GT S zijn er dan weer alleen als Coupé. Of er van die versies een Roadster verschijnt, daarover kan de woordvoerder van het merk ons nog niets vertellen.

De GT-familie is met de komst van de Roadster en de C-uitvoering flink uitgebreid, maar we zijn er nog niet. Omdat de Mercedes-AMG GT 'de essentie van het AMG-label is' volgen er meer varianten in de toekomst.