Audi heeft op de autosalon van Parijs het doek afgehaald van de nieuwe generatie Q5. De auto is volgens de laatste Audi-mode vernieuwd, en dat betekent dat de wijzigingen subtiel zijn.

Audi presenteert op de autosalon van Parijs de nieuwe Q5. Je moet goed kijken om de verschillen te zien, maar het onderscheid is naar Audi-gebruik exact groot genoeg. Subtiele nieuwe lijnen, hightech verlichting en een nieuw dashboard maken de nieuwe Q5 tot een moderne auto.

Audi heeft maar een exemplaar op de stand staan, waardoor we moeten dringen om een blik in het interieur te kunnen werpen. Het dashboard wordt gekenmerkt door een strakke vormgeving met hightech-uitstraling. Een 8,4 inch beeldscherm is de spil voor de bediening van de meeste functies.

Audi geeft ook technische informatie vrij bij de presentatie van het nieuwe model. Zo is de Q5 tot 90 kilogram lichter dan zijn voorganger en zijn de motoren zuiniger dan voorheen. In Europa gaat het merk de SUV aanbieden met vier verschillende diesels, met vermogens van 150 tot 286 pk. Daarnaast wordt de auto leverbaar met een 2.0 TFSI-motor.

Voor het noemen van de prijzen is het nog te vroeg, de Q5 komt namelijk pas in het voorjaar van 2017 naar Nederland.