Lexus presenteert op de autosalon van Parijs de UX Concept. Maar we moeten dit studiemodel vooral niet te serieus nemen.

Lexus heeft een leuk studiemodel meegenomen naar Parijs, de UX Concept. Dat is geen voorbode van een direct model, hoewel de auto een hint zou kunnen geven naar een toekomstige compacte cross-over van het merk. Een auto waarvan iedereen weet dat ‘ie gaat komen, maar waarover ze bij Lexus geen uitspraken doen.

“Deze concept car is een écht concept model. Je gaat misschien onderdelen terugzien op toekomstige productiemodellen, maar de UX als geheel is geen voorbode van een nieuw model”, aldus Guido Roozekrans van Toyota Nederland. “De ontwerpers van de UX Concept kregen een zeer korte briefing bij de ontwerpopdracht: de auto moet robuust maar wendbaar zijn.”

Niet alleen de buitenkant van de UX Concept is bijzonder – “de voorkant is overtuigend maar niet arrogant” – ook het interieur is dat. In de middenconsole wordt een soort hologram weergegeven, die 3d informatie geeft en aan de passagier andere beelden kan tonen dan aan de bestuurder. Ook de stoel is bijzonder, het is een variatie op het kinetische stoelconcept dat Lexus onlangs presenteerde. Bij deze stoelen beweegt het zitvlak onafhankelijk van de rugleuning met het lichaam mee, waardoor de inzittenden niet hoeven ‘tegen te hangen’ in de bocht.