Jaguar heeft met de gelimiteerde XE SV Project het rondrecord van snelste vierdeursauto op de Nürburgring verbroken. De XE SV ging op het Duitse circuit in een tijd van 7 minuten en ruim 21 seconden in de rondte.

Records sneuvelen snel op de Duitse Nürburgring. Steeds meer fabrikanten gebruiken de rondetijden op het Duitse circuit als benchmerk voor de prestaties van een nieuw model. Jaguar heeft de deels met de hand gebouwde XE SV Project op het circuit losgelaten en met succes. De snelste XE ooit neemt met een tijd van 7:21 de titel ‘snelste vierdeursmodel op de Nürburgring’ over.

Het oude record stamt nog maar uit 2016 en stond op naam van de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Ten opzichte van die auto heeft de XE SV Project 8 90 pk meer vermogen, een enorme racevleugel achter en vierwielaandrijving. De Giulia Q blijft de snelste achterwielaangedreven sedan op het Duitse circuit.

Jaguar gaat de XE SV Project in een oplage van slechts 300 stuks bouwen. De auto wordt aangedreven door een 600 pk en 700 Nm sterke 5.0 V8-motor.