Volkswagen heeft in China de nieuwe Touareg onthuld! Het vlaggenschip is voorzien van de nieuwste snufjes op infomedia- en veiligheidsgebied.

Vandaag is de dag dat Volkswagen zijn nieuwe topmodel presenteert. De nieuwe Touareg is iets langer en breder geworden, waardoor passagiers meer bewegingsruimte hebben en de kofferbak 113 liter meer bagage slikt. Volkswagen heeft tegelijkertijd het gewicht met 106 kilogram weten te verlagen, door de toepassing van sterkere staalsoorten en aluminium.

In het luxe interieur, dat is afgewerkt met mooie materialen als leer en hout, zijn nog nauwelijks knoppen te vinden. De Touareg kan worden uitgerust met twee beeldschermen, een 12 inch exemplaar op de plaats van de tellers en een maar liefst 15 inch groot scherm in de middenconsole. Alleen op de middentunnel en het stuur zijn nog enkele knoppen gemonteerd, de rest van de functies is te bedienen via het touchscreen.

Nieuwste systemen

Als vlaggenschip mag het nieuwe model pronken met de nieuwste systemen. Zo kan de Touareg tot een snelheid van 60 km/u semi-autonoom rijden. Andere nieuwtjes zijn night vision, vierwielbesturing, led-matrix koplampen en een systeem dat overhellen in de bocht tegengaat.

De Touareg komt in eerste instantie naar Nederland met twee V6-dieselmotoren, die vermogens van 231 en 286 pk leveren. Later volgen er een V8 met 421 pk en een zescilinder benzinemotor met 340 pk. Een plug-in hybridevariant staat ook op de planning, maar in Europa moeten we daar nog even op wachten. De nieuwe Touareg komt in de zomer naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.

Update 13.20 uur: fotogalerij toegevoegd.