Mijn Autokopen.nl

Daf Defilé

'Het wonder van Eindhoven' geschiedde mede dankzij de autobouwer

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Rijdend erfgoed zet het festival Het wonder van Eindhoven luister bij. Een parade van Dafjes trekt door Amsterdam op de eerste festivaldag. 

Eindhoven is 'hot' als creatieve stad. De bekende Design Academy, de High Tech Campus en uitvindingen van Philips zoals de cd-speler hebben de Brabantse stad nationale en internationale bekendheid gegeven. De vraag wat het geheim is van deze inspirerende stad staat centraal tijdens het festival Het wonder van Eindhoven. Wonderbaarlijk vindt dit evenement plaats in Amsterdam. 

Het festival duurt twee dagen, van vrijdag 15 tot zaterdag 16 februari 2013. Tijdens de eerste dag zal een defilé van Daf-auto's door de hoofdstad rijden. Verschillende Daf-clubs en het Daf Museum tonen met dit rijdend erfgoed de bijdrage die het automerk leverde aan de creatieve bedrijvigheid in Eindhoven. 

Van Doorne's Aanhangwagen Fabriek - kortweg Daf - werd in 1928 immers opgericht in de Nederlandse lichtstad. Daar werden vanaf de Tweede Wereldoorlog tot in de jaren '70 de bekende compacte autootjes met 'het pientere pookje' gebouwd, die vreselijk snel achteruit rijden konden. Of we dat gaan zien tijdens de parade is de vraag maar we hopen wel een aardig aantal Daf-klassiekers voorbij te zien trekken. De exacte locatie en tijd worden nog bekendgemaakt, hou hiervoor onderstaande website in de gaten. 

Wanneer:
15 februari 2013
Plaats:
Amsterdam
Prijs:
gratis
Meer informatie:
www.wondervaneindhoven.nl

Nu op voorraad