Mijn Autokopen.nl

Scandinavië-XL

Beleef het beste van Scandinavië in Haarlem

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Beleef het Scandinavische leven zonder dat je er ver voor hoeft te reizen. Volvo-dealer Svala Auto Haarlem brengt je ermee in aanraking tijdens Scandinavië-XL. Lifestyle, de Scandinavische keuken, thrillers, Noorse cultuur, reizen... alles bij elkaar.

Je hoeft geen eigenaar van een Volvo te zijn om te weten dat Scandinavië hip is. De Millenium Trilogie, tv-series als Borgen en The Killing, Noorse truien, (kinder)kledingmerken en designmeubels uit het Hoge Noorden van West-Europa worden steeds geliefder. Maar er is meer. Aanleiding voor Volvo-dealer Svala om de Haarlemse showroom helemaal leeg te ruimen en twee dagen lang in te richten met het beste uit Scandinavië. 

Druk programma

Er staan tijdens dit 'Scandinavië-XL' evenement veel activiteiten op het programma. Zoals een modeshow met kleding van het schiereiland. Wil je zelf eens een Noorse trui breien, kom dan naar de demonstratie Fair-Isle breien, een veelgebruikte techniek in Scandinavië. Wieke van Keulen heeft de bekende Sarah Lund-trui gebreid, dus je kunt van haar vast iets 'opsteken'. 

Interieurarchitect Beatrice Waanders, die stoffen maakt van bijzondere Europese schapenrassen, verzorgt een viltworkshop. Je kunt je eigen sjaal, kraag of wandkleed maken van de wol van het Gotland pelsschaap. Diens zijdeachtige krullen lijken op bont en de kleuren ervan overtreffen volgens kenners de bekende vijftig tinten grijs. 

Tijdens Scandinavië-XL valt veel cultuur op te snuiven. Er is muziek van bijvoorbeeld het IJslands mannenkoor, films - van Lars von Triers Melancholia tot korte films over bijvoorbeeld auteur Karen Blixen - en natuurlijk literatuur. Het Deense schrijversduo onder de naam A.J. Kazinski ('De laatste goede man') is aanwezig om hun nieuwe thriller te introduceren. Zij worden daarover ter plekke geïnterviewd.

Film Melancholia van Lars von Trier

Lezingen met hapjes en andere zaken

De organisatie heeft veel interessante lezingen (van maximaal 60 minuten per stuk) op het programma gezet, waarbij voorbeeldobjecten, foto's of interactie met het publiek een rol spelen. Een greep uit het aanbod: Noorse etiquette; schilder- en beeldhouwkunst; beroemde Zweden, hun uitvindingen en hun betekenis voor de industrie; IJsland; en Nederlandse emigranten in Noorwegen. Een culinaire rondreis met proeverij ontbreekt niet. 

Wie van dit alles zin krijgt Scandinavië eens in het echt te bezoeken kan terecht op de reismarkt die dit weekend ook staat opgesteld in de Svala-showroom. Neem de kinderen gerust mee naar Scandinavië-XL, want er is een jeugdvoorstelling over een trollenjongen, en verder kunnen de kids elandjes verven, Zweedse pannenkoekjes bakken en meer. 

Wanneer:
26 en 27 oktober 2013
Openingstijden:
zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur; zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Svala Auto Haarlem
Leidsevaart 576
2014 HT Haarlem
Nederland
Prijs:
€ 6,50 inclusief consumptie; kinderen tot en met 15 jaar gratis
Meer informatie:
www.scandinavie-xl.nl/
Tags: volvo