Mijn Autokopen.nl

American Sunday

Veel demo's met een overload aan pk's

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Hou je een beetje in op Koningsdag want de échte feestdag volgt een dag later. Deze American Sunday kent veel spectaculaire demonstraties, maar natuurlijk kun je ook zelf meedoen.

American Sunday is een festival voor liefhebbers van Amerikaanse auto's, trucks, motorfietsen en 'the American way of life' in het algemeen. Het Circuit Park Zandvoort biedt voldoende plaats aan vele musclecars, bikes, trucks; om te bekijken en om in actie te komen. Op zondag 27 april staan flink wat demonstraties met deze voertuigen gepland.

Het Step-a-Side Dragracing Team heeft 200 pk extra toegevoegd aan de Chevrolet Chevelle. Met in totaal 1.100 paardenkrachten zal het gaan deelnemen aan de nieuwe Wild Street-klasse in de dragraces. Nog een drag demo komt van Shark Attack Dragracing. Voor hun show nemen ze een schoolbus met enorme trailer mee, en ín die trailer de dragrace car. De zelf opgebouwde Chevrolet van Pro Gear heeft een motor van liefst 7 liter inhoud.

De jettruck van Indian Pete belooft de sensatie van de dag te worden. Rolls-Royce straaljager turbines leveren circa 12.000 pk aan vermogen! De truck zou binnen een halve minuut al 200 km/u kunnen halen. Zoiets kunnen alleen Amerikanen bouwen. Andere teams die demo's geven zijn bijvoorbeeld Velocity Racing, Ford Mustang by Voorend en Nostaliga Funnycar.

Programma

Op twee locaties wordt er gedrift in muscle cars, onder de noemer Let's go sideways. 402 meter van het circuit is in gebruik voor de Gooze Dragrace Showdown, waaraan iedereen met een Amerikaanse auto kan meedoen. Degene die de snelste tijd op deze '1/4e mijl' neerzet wordt American Sunday DragChamp 2013. In het onderdeel Recaro Track Time kun je 20 minuten lang vrij rijden over het circuit in je eigen wagen.

De paddocks staan op American Sunday volgestouwd met 'Amerikanen'. Er zijn clubs die zich er presenteren maar ook particuliere eigenaren van een Amerikaanse auto of bike kunnen hun auto showen. De eerste duizend bestuurders die zich aanmelden krijgen zelfs gratis toegang. Bij de Meguiar's Show & Shine Contest strijden de mooiste wagens om de titels Best of Classic en Best of Modified. Elders op de paddocks zijn onderdelen, poetsmiddelen en accessoires te koop bij de vele kraampjes.

American Sunday

In 2014 bestaat het bekende Harley-Davidson motormerk 110 jaar. Twee speciale activiteiten op American Sunday besteden hier aandacht aan. De Harley-Davidson Parade vindt om 16 uur plaats. Alle bezoekers met een Harley rijden in optocht over het circuit. Hieraan voorafgaand is het de hele dag mogelijk om - onder begeleiding - te proefrijden op een Harley-Davidson.

Deelname

Kijk op onderstaande website wanneer je zelf aan een van de activiteiten wilt deelnemen. Er kunnen namelijk kosten aan verbonden zijn, tickets vereist zijn of speciale eisen gesteld worden. Als je al vroeg op het festival aanwezig wilt zijn is het mogelijk om de zaterdagnacht te overnachten op de paddock. Ook hierover meer op ondergenoemde site.

Wanneer:
27 april 2014
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burgemeester van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 19,00 (korting kinderen, clubdeelnemers en bestuurders Amerikaanse auto's/motoren); exclusief parkeerticket
Meer informatie:
www.americansunday.nl/

Nu op voorraad