Mijn Autokopen.nl

Noordhollands Oldtimer Festival

Spectaculaire Steile Wand Races

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Skoda 1000MB uit 1966

Na 44 jaar weer in Nood-Holland te zien: de 'Wall of Death' ofwel Steile Wand Races. Deze voormalige kermisattractie staat temidden van de honderden automobielen en andere klassieke voertuigen op het Noordhollands Oldtimer Festival. 

Een leuke activiteit om tijdens de paaszondag en -maandag te bezoeken is het Noordhollands Oldtimer Festival. Negen hallen staan boordevol historische voertuigen, vooral bijzondere auto's, motorfietsen en trucks. Er zijn Rolls-Royces te zien, de eerste massageproduceerde auto (de T-Ford) in brandweeruitvoering, niet-langer bestaande merken als Studebaker, grote Amerikanen waaronder Cadillacs en Britse sportwagens zoals van MG. Alle exemplaren dateren uit de periode van 1900 tot circa 1989.

Ook bekende vrachtwagens (bijvoorbeeld van de merken Daf, Man en Scania), motorfietsen (Indian, Norton) en bromfietsen (Puch, Kreidler, Zundapp) vullen de hallen. De Harley-Davidson Club Nederland organiseert op het festival een clubmeeting; vanuit diverse streken in het land arriveren clubleden in parade. 

Steile Wand Races

De vroegere kermisattractie Steile Wand Races is terug op het Noordhollands Oldtimer Festival. Op de bijna rechte wanden van een ronde 'ton', met een doorsnede van 8 meter, tonen enkele durfals hun capriolen op motorfietsen uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Nederlands Kampioen Speedway Henny Kroeze en dochter Kim worden op deze 'Wall of Death' aangevuld door de Duitse coureur Jagath Perera.  

Het Noordhollands Oldtimer Festival brengt live rock 'n' roll. De muzikanten en showdansers worden door een klassieke Jeep en Harley bij het podium afgeleverd. De kinderen kunnen zich vermaken op de mini-kartbaan. Ook staan honderden kraampjes opgesteld die waren verkopen zoals onderdelen, motorkleding, boeken en automobilia. 

Wanneer:
20 en 21 april 2014
Openingstijden:
van 11.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Bloembollen Expohallen
Torenweg 44
1607 CP Hem-Venhuizen
Nederland
Prijs:
(kinderen van 13 tot en met 17 jaar € 5,00, tot en met 12 jaar gratis)
Meer informatie:
www.oldtimerfestival.nl/

Nu op voorraad