Mijn Autokopen.nl

17e Ford Museum Hyacintenrit

Wedstrijd-element is terug

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het wedstrijd-element bij de Hyacintenrit is terug. Samen met de twee museumbezoeken vormt dit het recept voor een dag vol beleving. 

Tweede paasdag hoeft niet saai te zijn. Het Den Hartogh Fordmuseum organiseert op deze maandag 21 april 2014 de jaarlijkse Hyacintenrit. Die begint en eindigt in het museum, waar je natuurlijk ruim de tijd krijgt om rond te struinen tussen de 215 oldtimers van het merk Ford. De oudste dateert van 1896. Tijdens de Hyacintenrit worden nog meer musea bezocht.

In De Zwarte Tulp in Lisse wordt de tentoonstelling 'Ode aan de hyacint' bezocht, over de voorjaarsbloem die al meer dan 400 jaar in deze streek wordt gekweekt. Het Luchtoorlog- en verzetsmuseum van de stichting Crash 1940-1945 toont onder meer een gerestaureerd Spitfire vliegtuig. De kinderen kunnen leren morse seinen of radioberichten zenden, de volwassenen een kristalontvanger bouwen. Het museum is gehuisvest in het Fort 'Rijsenhout' bij Aalsmeer, onderdeel van de verdedigingslinie de Stelling van Amsterdam.

De Proeve van Bekwaamheid

Het ochtendprogramma stelt je in staat punten te verdienen nog voor de rit van start gaat. Het Fordmuseum heeft de Proeve van Bekwaamheid namelijk in ere hersteld. Anders dan de naam zegt is het eerder een hilarische test dan een vaardigheidsproef.

Eerst mag je zes Ford-onderdelen of -gereedschappen benoemen. Daarna staat een auto met voorhanger klaar die je over een parcours mag rijden. Tot slot kun je ballen schieten door banden van verschillende afmetingen. 

Fort 'Rijsenhout' bij Aalsmeer

Als iedereen dit ludieke programma-onderdeel afgerond heeft volgt een lunch, daarna wordt er gereden. Na terugkeer is het borreltijd. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een nasibuffet.

De dag is bestemd voor mensen met een auto ouder dan 25 jaar; het maakt daarbij niet uit van welk merk de auto is. Inschrijven kan op onderstaande website. 

Wanneer:
21 april 2014
Openingstijden:
van 10.00 tot 19.00 uur
Plaats:
Den Hartogh Fordmuseum
Haarlemmerstraat 36
2181 HC Hillegom
Nederland
Prijs:
€ 45,00 per persoon (inclusief entrees); kinderen tot en met 12 jaar gratis maar exclusief lunch
Meer informatie:
www.fordmuseum.nl/

Nu op voorraad

Tags: ford oldtimers youngtimers