Mijn Autokopen.nl

Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2014

Vooraf twee dagen Coppa Spettacolo

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het Spettacolo Sportivo is inmiddels zo populair dat speciaal voor buitenlandse gasten de Coppa Spettacolo is toegevoegd. Maar ook Nederlandse Alfa Romeo-fans zullen volop aan hun trekken komen - op de paddock en het circuit.

Op 23 en 24 augustus staat het Circuit Park Zandvoort in het teken van Alfa Romeo. De Stichting Club Alfa Romeo Bezitters (Scarb) organiseert dan het jaarlijkse Spettacolo Sportivo. Naar aanleiding van het 60-jarig jubileum krijgt de Alfa Romeo Giulietta extra aandacht. Er is een 'special display' van de 750- en 101-series uit de periode 1954 tot 1965. Deze wordt aangevuld met een miniaturen-expositie en Giulietta parade over het circuit. 

Activiteiten

Je ziet historische Alfa-modellen racen tijdens de Alfa Romeo Challenge. Daaraan doen ook buitenlandse coureurs mee, onder meer van het Duitse team Scuderia Alfa Classico. Onder begeleiding van team Michel Schaap kunnen Scarb-leden deelnemen aan instructies rijstijlverbetering of voertuigbeheersing. Het team leidt ook de Gruppo Extra, waarin persoonlijke feedback wordt gegeven aan circuitrijders. 

Het uitgebreide registerprogramma (de modelregistraties) van de Scarb maakt het mogelijk om specifieke modellen op een apart deel van de paddock te showen. Inmiddels kent Scarb circa 25 verschillende Alfa Romeo-registers, van Alfasud tot 147, van Spider tot 916 GTV - je zult dus overal mooie auto's zien. Op zondag is het per register mogelijk gezamenlijk het circuit op te gaan. 

De buitenlandse gasten en Alfa-eigenaren die niet onder een register vallen krijgen ook baantijd, onder de noemer Gruppo Europa of Gruppo Crono. Laatstgenoemde snelle rijders krijgen, net als de sportklasse, een transponder mee om de prestaties uit te lezen. 

Het hele weekend zijn de paddocks en pitboxen toegankelijk. Behalve benzinelucht en vuile handen vind je er ook standhouders. Onderdelen, miniatuurauto's, smeermiddelen en Italiaanse lifestyle artikelen zijn enkele van de producten die er worden verkocht. De tribunes zijn eveneens open.

In het Scarb Café maakt een heuse barrista echte Italiaanse espresso of cappucino voor je. Als je kinderen de Alfa Kids Club beu zijn kun je ze een rondje meenemen het circuit over, tijdens de Gruppo Bambino.  

Giulietta Coda Tronca 1960

Coppa Spettacolo

Speciaal voor de buitenlandse Alfisti die het spektakel bezoeken wordt een tweedaagse toerrit door Nederland georganiseerd. Ook Scarb-leden kunnen aan deze Coppa Spettacolo deelnemen. Op donderdagochtend 21 augustus wordt van zowel een verzamelpunt in Zuidoost-Nederland als een in Zuidwest-Nederland gestart. Na een overnachting in het midden van het land voert de route op vrijdag naar Zandvoort. De toertocht is in principe inclusief overnachtingen en maaltijden.

Alfa Romeo-rijders die nu met enige jaloezie constateren dat de leukste activiteiten gereserveerd zijn voor Scarb-leden kunnen tijdens Spettacolo Sportivo voordelig lid van de club of een register worden. Leden hebben gratis toegang tot het festival op vertoon van hun clubpas. Wie meedoet aan een van de activiteiten dient vooraf onderstaande website te raadplegen: er kunnen meerkosten en voorwaarden gelden.

Wanneer:
23 en 24 augustus 2014
Openingstijden:
zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur, zondag van 10.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 18,00 (dag) of € 24,00 (weekend). Diverse kortingen beschikbaar.
Meer informatie:
spettacolosportivo.eu/

Nu op voorraad