Mijn Autokopen.nl

Internationaal Oldtimertreffen Lanaken

Een weekend lang klassiekers rijden en zien

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het Belgische stadje Lanaken staat eind augustus een weekend lang in het teken van oldtimers. Het Internationaal Oldtimertreffen is bij uitstek een leuke activiteit om veel in de klassieker te toeren en er een paar dagen helemaal uit te zijn. 

Lanaken ligt vlak bij Maastricht, maar dan in België. Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 augustus staat het stadje volledig in het teken van klassieke auto's. 

Drie verschillende weekendarrangementen bieden oldtimerrijders uit Nederland, Duitsland en België de mogelijk om flink wat ritjes te maken, plus te overnachten en dineren in stijl. Weekenddeelname is beperkt tot auto's van vóór 1940. Op zondag mogen ook klassiekers van 1940 tot 1985 aan de dagritten deelnemen. De historische auto's zijn regelmatig in Lanaken zelf te vinden, zodat ook het publiek ervan kan genieten. 

Programma

De ontvangst is op vrijdag vanaf 14 uur. Aan het eind van de middag verzamelen de oldtimerrijders zich in het centrum van Lanaken. Na een receptie op het gemeentehuis worden de voertuigen voorgesteld aan het publiek. 's Avonds staat de eerste rit op het programma. Alle tochten gaan door Belgisch en Nederlands Limburg. Vanwege de ligging van Lanaken aan het Kempens Plateau - deel van nationaal park De Hoge Kempen - is de omgeving er prachtig. 

Na de overnachting in het plaatselijke Eurotel volgen op zaterdag een ochtend- en middagrit. Tussen de middag wordt in het Cultureel Centrum het eerste driegangen diner geserveerd. 's Avonds volgt een diner met live muziek in het Eurotel. Het publiek heeft vanaf 17 uur even de tijd om de oldtimers van dichtbij te bekijken.

De Hoge Kempen

Op zondag rijden de weekenddeelnemers, na weer een korte publieke show, alleen nog 's ochtends een tocht. Zij ronden in het Cultureel Centrum hun weekend af met een driegangen diner. 

Op dezelfde dag zijn vanaf 9 uur al de oldtimers uit de periode 1940-1985 gearriveerd. Voor hen is er deze zondag 24 augustus zowel een ochtend- als middagrit. Tijdens de lunchpauze kunnen zij in het centrum van Lanaken hun auto's voor laten stellen en tonen aan het publiek. Tussen 17 en 17.30 uur hebben bezoekers de laatste kan om deze groep klassiekers nog een keer te zien. Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen. 

Wanneer:
22 tot en met 24 augustus 2014
Openingstijden:
van vrijdag 14.00 uur tot zondag 17.30 uur
Plaats:
Eurotel Lanaken
Koning Albertlaan 264
B-3620 Lanaken
België
Prijs:
€ 200,00 (inclusief bestuurder) voor het hele weekend; diverse weekendarrangementen
Meer informatie:
www.lanaken.be/oldtimertreffen

Nu op voorraad

Tags: oldtimers