Mijn Autokopen.nl

Nationale Cabrio Dag

Cabriolet meeting met concours en swapmeet

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Fiat 500C

Een mooie dwarsdoorsnede van cabriolets door de tijd heen vind je op de Nationale Cabrio Dag. Ook jouw cabrio kan op de showpaddocks staan.

Op mooie zomerdagen zie je ze ineens overal rijden: auto's met open dak. De Fiat 500C, Citroën DS3 Cabrio, Saab 9-3 Aero, Peugeot 207 CC maar ook klassieke exemplaren waaronder de open uitvoering van de Volkswagen Kever en de Alfa Romeo Spider. 

De cabriolet is even oud als de auto zelf want de eerste automobielen - de hedendaagse 'oldtimers' - hadden geen dak. Tegenwoordig zijn er 'convertibles' in alle soorten en maten: met stoffen vouwdak, elektrisch inklapbaar stalen dak, afneembaar dak en meer. 

Meeting

De Nationale Cabrio Dag probeert een mooie selectie van deze auto's bijeen te brengen. Dat gebeurt op zondag 29 juni in Boxtel. Eigenaren van moderne en klassieke cabriolets, leden van cabrioclubs en fans van open auto's zijn dan allen welkom in het Classic Park. 

De deelnemende cabriorijders kunnen hun auto gratis op de showpaddocks neerzetten. De honderden auto's kunnen alle bezichtigd worden. In het Concours d'Élégance kiest een jury de mooiste cabriolets uit en beloont de eigenaren met dito prijzen. 

Tijdens de Nationale Cabrio Dag zijn ook het museum, restaurant en winkel van het Classic Park geopend. Particulieren die nog onderdelen of andere autospullen kwijt willen kunnen deze aanbieden op de Swapmeet. Bedrijven zijn met stands aanwezig. Een zonnetje erbij en deze dag kan niet meer stuk.

Wanneer:
29 juni 2014
Plaats:
Classic Park
Koppenhoefstraat 14
5283 VK Boxtel
Nederland
Meer informatie:
cabrio.classicparkfestivals.nl/

Nu op voorraad