Mijn Autokopen.nl

Diemse Toren Classic 2014

Bezoek oldtimer restaurateur

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Klassieke Alfa Romeo's

De toerrit Diemse Toren Classic maakt onderdeel uit van het evenement Didam op Stelten. Onderweg  bezoek je een restaurateur van oldtimers.

Didam op Stelten is een jaarlijks evenement met kunst, streekproducten, een wielerronde, muziekpodia, tuning cars en meer. Op de laatste dag van dit festival, zondag 1 juni, wordt ook de oldtimerrit Diemse Toren Classic verreden.  

De tocht staat open voor klassieke auto's met een bouwjaar van vóór 1977. De equipes rijden de tocht op basis van het kaartleessysteem 'bolletje-pijltje'. Ook wordt een fotoroute gereden. De deelnemers kunnen kiezen voor een rit van 75 km of van 150 km, die beide door het Montferland in Oost-Gelderland en de grensstreek de Achterhoek voeren. Hier vind je rivieren, velden, bossen en heuvels dus de rit zal afwisselend zijn. 

De eerste equipes starten om 9 uur. Tussen 12 en 14 uur is het lunchpauze. Een buffet staat gereed bij Bert Nijenhuis, autorestaurateur in Lichtenvoorde. De man die momenteel werkt aan klassiekers als de Porsche 356, Jaguar XK en Mercedes-Benz 190 SL zal in de werkplaats vertellen over z'n arbeid.

Bij terugkomst in Didam, tussen 15 en 16 uur, kunnen de deelnemers Didam op Stelten bezoeken. Hun auto's, die in de Markthal worden geparkeerd, zijn dan door het publiek te bezichtigen. Om 16 uur worden de prijzen voor de toertocht uitgereikt.

Wanneer:
1 juni 2014
Openingstijden:
van 8.00 tot 16.00 uur
Plaats:
service(tank)station De Tatelaar
Tatelaarweg 21
6941 RB Didam
Nederland
Prijs:
€ 35,00 per equipe van twee personen
Meer informatie:
diemsetorenclassic.nl/

Nu op voorraad

Tags: oldtimers