Mijn Autokopen.nl

Tentoonstelling Maserati 100 jaar

Ook Ferrari's en Alfa Romeo's te zien

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Maserati T4 Zagato GT V16

Italië-gangers, misschien willen jullie even omrijden voor de expositie over 100 jaar Maserati? De locatie is niet minder dan het geheel vernieuwde Enzo Ferrari Museum, dus ook van dat merk pik je de klassiekers mee. 

In 1914 openden de broers Alfieri, Ettore en Ernesto Maserati hun eerste garage. Ze prepareerden auto's en modificeerden deze ook om deel te kunnen nemen aan races. Nu, 100 jaar later, staat de naam Maserati garant voor sportieve luxeauto's. De tussenliggende jaren worden uiteengezet in de tentoonstelling Maserati 100 - A Century of Pure Italian Luxury Sports Cars

De expositie is niet dichtbij, je zult ervoor naar Italië moeten. Maar dan krijg je ook wat. 21 voornamelijk klassieke Maserati's worden regelmatig aangevuld met de tien exemplaren die tijdens de tentoonstelling, van half juni 2014 tot en met januari 2015, wisselend deelnemen aan jubileumvieringen over de hele wereld. 

De auto's worden aangevuld met een show die met negentien projectoren de geschiedenis van het Italiaanse merk laten beleven. Ook de personen die daarin een rol speelden komen aan bod. 

Na afloop weet je alles over het merk met de drietand. Maar er is meer te zien. Want de locatie, het vernieuwde Enzo Ferrari Museum in Modena, heeft natuurlijk ook klassiekers staan van het eigen merk. Bovendien staan er vooroorlogse raceauto's van Alfa Romeo. Dat is toch wel een vakantiedagje waard?

Wanneer:
19 juni 2014 tot en met 31 januari 2015
Openingstijden:
van 9.30 tot 19.00 uur (vanaf oktober tot 18.00 uur)
Plaats:
Museo Casa Enzo Ferrari
Via Paolo Ferrari 85
41121 Modena
Italië
Prijs:
€ 15,00 (diverse kortingen)
Meer informatie:
www.museocasaenzoferrari.it/en

Nu op voorraad

Meer Maserati 10 tweedehands auto's