Mijn Autokopen.nl

State of Art Historische Zandvoort Trophy

Nederlandse en Europese races met klassiekers

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Morgan Aero Supersports Race

De Historische Auto Ren Club haalt dit jaar niet alleen vier Nederlandse raceklassen van stal. Minstens evenveel Europese autosportcups schuiven aan. En dat in combinatie met het festival Great British.

In het eerste meiweekend vindt op Circuit Park Zandvoort de State of Art Historische Zandvoort Trophy plaats. Op zaterdag 3 mei wordt er getraind en worden de eerste wedstrijden verreden. Zondag volgen de overige races. Op die dag wordt rondom het circuit ook het festival Great British (zie elders in deze rubriek) gehouden; vervelen doe je je dus allerminst. 

Raceprogramma

Toch is het raceprogramma op zich al uitgebreid. Uit ons eigen land komen vier raceklassen aan de start. Auto's die veel toeschouwers ooit zelf reden trekken ten strijde in de CompanyCloud Youngtimer Touring Car Challenge. Je ziet bijvoorbeeld de Volkswagen Golf, BMW M3, Opel Kadett en Mini Cooper tot bouwjaar 1989. 

Ook veel bekende modellen racen in het NK Toerwagens & GT's. De deelnemende wagens komen uit de periode 1947 tot en met 1965. Van de Ford Cortina en Fiat Abarth tot de sportwagens Chevrolette Corvette en Austin Healey 3000. Het Dantuma NK is er voor GT's en toerwagens uit de jaren 1966 tot en met 1981. 

Dit keer wordt de MG Competition verreden in combinatie met de Triumph Competition uit Duitsland. Een leuke verzameling MG A, MG B en TR-modellen laten zien wat ze kunnen. In de Aero Racing Morgan Challenge nemen alle vierwiel Morgan-modellen het tegen elkaar op.

Dan is er de European Formula Ford Kent Race, voor Britse Ford-modellen met een zogenaamde Kent viercilinder motor. Deze klasse heeft ook wel de naam Marcel Albers Memorial Trophy, naar de Formule Ford-coureur die op 24 jarige leeftijd overleed bij een crash. 

De FISC 'Legendary Circuits' wordt alleen verreden op bekende circuits - zoals Zandvoort dus. Alle productieauto's van vóór 1971 die een motorinhoud minder dan 2 liter hebben kunnen hieraan meedoen. De techniek uit de historische Volkswagen Kever 1200 ligt aan de basis van de Historische Formel Vau Europa. 

Vrij rijden

Behalve met klassieke auto's zul je ook een of twee races met historische motorfietsen verreden zien worden. Harc-leden kunnen op de vooravond (2 mei) vrij rijden op het circuit. Dit zal allerminst een saai weekend worden. 

Wanneer:
3 en 4 mei 2014
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Meer informatie:
www.harc.nl/

Nu op voorraad