Mijn Autokopen.nl

Oldtimer Festival Hoornsterzwaag

Nu met stunt-arena en jaarmarkt

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De oldtimers in Hoornsterzwaag rijden niet alleen, sommige vliegen. De befaamde Zwarte Gekke Race maakt natuurlijk deel uit van het festival, maar dit keer zijn er ook een jaarmarkt en stunt-arena.

Op Hemelvaartsdag - donderdag 29 mei 2014 - vindt voor de negentiende keer het Oldtimer Festival Hoornsterzwaag plaats. Op een groot terrein in Hoornsterzwaag (gemeente Heerenveen) zijn de hele dag door klassieke auto's, motorfietsen, sport- en racevoertuigen, bromfietsen en stationaire motoren te zien.

Voor een speciale oldtimershow worden Mercedessen van het type 190, 124 en 126 uitgenodigd, net als de eerste en tweede generatie Volkswagen Golf, de VW Jetta en de Audi's 80 en 100. Er staan op het festival ook landbouwwerktuigen. Het luchtruim is de plek waar vliegtuigen van weleer demonstreren wat ze nog kunnen. Paramotors - parachutisten met een propeller achterop - en modelvliegtuigen zijn eveneens te zien.

Activiteiten

Een deel van de oldtimers op de grond komt ook in actie. Bijvoorbeeld in de stunt-arena, waar de hele dag demonstraties gegeven worden. Of tijdens de Klassieke Grasbaanraces, de Klassieke Brommer- en Motorrace en de Zwarte Gekke Race. Bij laatstgenoemde wedstrijd gaat het niet om het snelste voertuig maar om het gekste. Verbouwde auto's, trucks en andere vehikels dingen mee als bijvoorbeeld kasteel, mobiel bordeel of stripfiguur. Dit jaar kunnen ook gemotoriseerde sulky's meerijden, tweewielige karretjes uit de drafsport - maar dan achter een tweewieler.

Toyota Starlet

Tijdens een veiling wordt een groot aantal objecten verkocht. Dat kan alles zijn van een simpele wieldop tot een compleet voertuig. De onderdelenmarkt voor oldtimerproducten wordt dit jaar aangevuld met een jaarmarkt. Kleding, kunst, bloemen, er wordt van alles aangeboden.

Tijdens het oldtimerfestival zijn er ook kermisattracties (gratis voor kinderen tot en met 12 jaar), straatartiesten, circusoptredens en live muziek. Het wordt dus beslist geen dag om stil te zitten. 

Deelname

Wil je deelnemen aan een van de activiteiten? Kijk dan even op onderstaande website of inschrijving noodzakelijk is en/of er kosten aan verbonden zijn. 

Wanneer:
29 mei 2014
Openingstijden:
vanaf 8.00 uur
Plaats:
terrein Jan Evertswei
Hoornsterzwaag (Fr.)
Nederland
Prijs:
(kinderen tot en met 12 jaar gratis)
Meer informatie:
www.oldtimer-evenement.nl/

Nu op voorraad