Mijn Autokopen.nl

Acceleration 2014

Festival met races, dance en entertainment

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Acceleration 2014

De seizoensafsluiter van hét nieuwe familiefestival voor autosport, motoren, muziek en entertainment vindt plaats in Nederland. Jongeren die 'hard gaan' en ouderen die 'terug in de tijd stappen' vinden elkaar drie dagen lang op het TT Circuit tijdens Acceleration 2014.

Het Europese festival Acceleration wil autosport toegankelijker maken voor mensen van alle leeftijden. Het zou een familiefeest moeten worden. Daartoe wordt op bekende circuits motorsport met live muziek en ander vermaak gecombineerd. De afsluiter van dit eerste jaar Acceleration vindt plaats op het TT Circuit, van vrijdag 17 tot en met zondag 19 oktober 2014.

Acceleration Race

Hoewel het TT Circuit deels getransformeerd wordt in een festivalterrein waar je vanalles kunt zien, beleven, kopen, eten en drinken is de baan overdag gereserveerd voor het raceprogramma. De hoofdrol is toebedeeld aan de klasse Formula Acceleration 1, een springplank-toernooi voor de formule 1. De wagens zijn bekend van de voormalige A1-GP, eenzitter formulewagens met 550 pk sterke motor. 

De oorspronkelijk uit de Verenigde Staten afkomstige Legend SuperCup draait natuurlijk helemaal om de show. Sensatie gegarandeerd. In de MW-V6 Pickup Series proberen pick-ups met 325 pk Ford-motoren snelle rondetijden neer te zetten. De European Stock Series zijn twee klassen waarin jonge motorcoureurs laten zien of zij het in zich hebben om door te groeien naar het echte werk.

Acceleration Dance

's Avonds kan er worden gedanst. Op vrijdag presenteert 'Knight Rider' David Hasselhoff de live muziekoptredens Celebrate the 80s and 90s. Artiesten als 2 Unlimited, de Vengaboys, Rick Astley, Haddaway en Samantha Fox laten op het podium zien wat ze nog waard zijn. Krijgen ze de jongeren in beweging zoals ze dat 25 jaar geleden konden?

De zaterdagavond is op Acceleration gereserveerd voor DJ's. Of dat ook het geval is in Assen is de vraag want deze avond heeft als thema Das 'Foute' Bierfest. Wel zijn er wederom artiesten, waaronder Gerard Joling. En natuurlijk lange tafels met veel bier. Zorg dus dat je een Bob bij je hebt!

foto: Jim Hoogendorp

Wanneer:
17 tot en met 19 oktober 2014
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 15,00 (Acceleration Race), € 25,00 (een van de feestavonden); diverse vip- en groepsprijzen. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Meer informatie:
acceleration-holland.nl/

Nu op voorraad