Mijn Autokopen.nl

Syntix SpeedMasters

Met European Time Attack Masters

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De Time Attack, een van de populaire onderdelen van Syntix SpeedMasters, wordt dit keer op Europees niveau uitgevochten. Een goede reden - maar beslist niet de enige - om het festival te bezoeken.

Dit jaar vindt het Syntix SpeedMasters-festival plaats op het TT Circuit in Assen, op zondag 5 oktober. Een van de hoogtepunten zal de European Time Attack Masters zijn (een race die overigens de volgende dag vervolgd wordt). Niet alleen teams uit de Nederlandse Time Attack maar ook uit landen als Duitsland, Zweden, België en het rivaliserende Rusland en Oekraïne gaan de strijd met elkaar aan om de snelste rondetijd. Zorg dat je een goede plek hebt want de 'vliegende rondes' zijn voorbij voor je het weet.

De rest van het programma is ook niet mis. Wat je niet wilt missen is de NL Drift Series, waarin steeds twee coureurs elkaar letterlijk proberen dwars te liggen, in auto's met minimaal 300 pk vermogen. Bij de Streetlegal Dragraces komen de snelste straatauto's tegen elkaar uit op de 1/4e mijl (402 meter). Als sponsor is dit keer Fast & Furious 6 aanwezig, vanwege het verschijnen van de dvd/blueray van deze topfilm - precies dit weekend. 

Kom zelf in actie

Tijdens SpeedMasters kun je ook zelf rijden op de baan. Recaro Track Time biedt sessies van steeds 20 minuten om vrij te rijden het befaamde TT Circuit. Wil je in een rustiger tempo actief deelnemen aan het festival, ook dan heb je ruime keus. Probeer bijvoorbeeld in de CarLimbo uit of jouw auto de laagste is van het evenement. Of poets je bolide op voor de Angelwax Show & Shine Contest. Er zijn volop bekers te winnen, in categorieën als bijvoorbeeld Performance en Shoes (wielen). 

Show & Shine Contest

Zelfs met een kleine subwoofer kun je al meedoen met de Propper-Droppers car audio-competitie. Je strijdt namelijk tegen gelijkwaardige installaties. Toch is Propper-Droppers de meest extreme geluidswedstrijd, dus kom voorbereid (oordopjes!) op de proppen. Voor deelname aan een van deze onderdelen, raadpleeg onderstaande website voor eventuele eisen en bijkomende kosten. 

Het Syntix SpeedMasters-festival zou niet compleet zijn zonder paddock voor autoclubs en bedrijven. Op deze dag vind je er fraaie voorbeelden van performance, tuning en styling. Alles overziend zijn er dus meer dan genoeg redenen om het festival te bezoeken. 

foto's: Hans van der Vleuten

Wanneer:
5 oktober 2014
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 18,00 exclusief showauto-/parkeerticket; korting voor clubleden en kinderen
Meer informatie:
www.syntixspeedmasters.nl/

Nu op voorraad

Tags: festival