Mijn Autokopen.nl

100% Tuning 2014

Styling- en performancebeurs biedt nu ook autosport

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Op 100% Tuning verwacht je het fraaiste in design en styling en het krachtigste in performance. Maar de beurs biedt nu ook een Autosport Experience. Ofwel: actie en bijzondere wagens uit de Nederlandse racing-, rally- en autocross scene. 

Wellicht de bekendste tuningbeurs in Nederland is 100% Tuning. Zoals altijd vindt dit evenement plaats in Ahoy Rotterdam, dit jaar op zaterdag 11 en zondag 12 oktober. Iedereen die iets voorstelt op het gebied van auto's personaliseren, wrappen, chiptunen en andere creatieve transformaties is er ooit geweest of komt steeds weer. 

Dit jaar nodigt de organisatie een nieuwe doelgroep uit, door een Autosport Experience toe te voegen aan het programma. Er wordt in hal 6 non-stop indoor gereden, liefhebbers kunnen raceauto's van dichtbij bekijken en alles op het gebied van rally, cross, racing en andere autosport is er te vinden. 

Overige activiteiten

De Experience is een toevoeging aan de Action Arena op het buitenterrein. Want de live demonstraties, drifshows en ander spektakel zijn daar dit jaar opnieuw te bewonderen. In hal 5 komen lowrider-clubs bijeen. De veelal klassieke Amerikaanse auto's, voorzien van veel chroom, hydraulica en special painting geven dagelijks drie demonstraties. Tijdens een parade worden op het podium 'moves' getoond die door een MC worden toegelicht.

100% Tuning

In een overzichtelijke show worden de mooiste geïndividualiseerde tuning cars uit Europa gepresenteerd. Je ziet verschillende stijlen voorbijkomen, zoals Japanse auto's, VAG (uit de Volkswagen Groep), Amerikaanse tuning cars en auto's met in-car entertainment. De StreetGasm-community brengt topstukken mee waaronder een Mercedes SLR McLaren, Lamborghini Gallardo en Audi R8. In de Outlet Zone zijn allerlei onderdelen verkrijgbaar om thuis zelf aan de slag te gaan. Wil je je car-audio upgraden of met multimedia uitbreiden, kijk dan in de Audio Village naar wat er zoal verkrijgbaar en mogelijk is.

Daar vindt ook de Audio Installer Battle live plaats. Vijf teams strijden om de beker voor beste in-car entertainment installateur, door op het podium ieder een auto te voorzien van de nodige infotainment. De Carwrap Contest draait om de beste nieuwe look door auto's van folie te voorzien. Niet alleen worden zij door een professionele jury beoordeeld, ook de bezoekers kunnen meestemmen. 

Wanneer:
11 en 12 oktober 2014
Openingstijden:
van 10.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Ahoy
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam
http://www.ahoytuning.nl/
Prijs:
€ 16,50 per dag exclusief parkeerkaart; kinderen tot en met 12 jaar gratis
Meer informatie:
www.ahoytuning.nl/

Nu op voorraad

Tags: tuning