Mijn Autokopen.nl

Vrij rijden Circuit Park Zandvoort [Update]

Naast Toer- en Sportklassen nu ook Klassieke Klasse

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Circuit Zandvoort

Op vrij rijden-dagen is het circuit van Zandvoort nu eens niet het domein van professionele coureurs. Er zijn verschillende klassen, zodat bijna alle liefhebbers kunnen deelnemen. 

Op vrij rijden-dagen is het circuit van Zandvoort nu eens niet het domein van professionele coureurs - hoewel ze ook kunnen meedoen - maar van liefhebbers, amateurs, zelfbouwers en anderen die hun auto wel eens de sporen willen geven. De Rensportschool Zandvoort (RSZ) organiseert zo'n trackday op zaterdag 28 november 2015. Die middag kunnen sessies van 20 minuten geboekt worden tegen een betaalbaar bedrag. De eerstvolgende gelegenheid is op zaterdag 12 december (van 11 tot 15 uur).

Heb je een straatauto zonder rolkooi dan kun je meerijden in de Toerklasse. In deze klasse zie je getunede exemplaren, cabriolets, sportauto's maar ook SUV's. Sommige bestuurders komen voor het eerst, andere zijn ervaren trackrijders.

In de Sportklasse mogen auto's met rolkooi deelnemen, evenals cursusauto's en zelfbouwauto's. Denk bijvoorbeeld aan de merken Westfield, Caterham en Donkervoort. De Supersportklasse is bedoeld voor racewagens, wedstrijd-GT's en -toerwagens, die door ervaren circuitrijders, licentiehouders en (oud-)coureurs bestuurd worden. Wedstrijd- en straatauto's van het merk BMW rijden in de BMW klasse. 

Sinds kort zijn er ook vrij rijden-sessies voor de nieuwe Klassieke klasse. Deze is beperkt tot klassieke modellen in concoursstaat, waarvan de rijder in het bezit is van een Vrij Rijden Klassieker-pasje (zie de website hieronder). De Klassieke klasse komt aan bod bij voldoende belangstelling; vraag dit na bij de renschool. 

Op onderstaande website vind je alle voorwaarden die gesteld worden aan bestuurder en auto. Er kan maximaal een passagier (van 18 jaar of ouder) meerijden.

Wanneer:
28 november 2015
Openingstijden:
van 13.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 30,00 per 20 minuten
Meer informatie:
www.vrijrijden.nl/

Nu op voorraad