Mijn Autokopen.nl

50 jaar Ford Mustang

Geschiedenis van iconische auto in 'persona' en in actie

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Acht generaties Ford Mustang, inclusief de nieuwste die in Nederland op de markt komt, zijn tijdens de jubileumbijeenkomst rond het model te bewonderen. Niet alleen op de paddocks, maar ook in actie op het circuit.

Ford viert dit jaar het 50-jarig jubileum van de Mustang. Ook in Nederland, waar het iconische model nooit officieel verkocht werd, is het feest. Er rijden immers wel zo'n 4.500 exemplaren van de Mustang rond in ons land. En dat zullen er alleen maar meer worden, nu de nieuwe generatie ook in Nederland op de markt komt.

De jubileumbijeenkomst, bedoeld voor alle Mustang-rijders en -liefhebbers, vindt op 7 september 2014 plaats op het Circuit Park Zandvoort. Ford Nederland heeft dit evenement uitgekozen om de nieuwe Ford Mustang officieel te onthullen. De auto verschijnt als 'fastback' (coupé) en als cabrio. Naast de V8-motor wordt de Mustang voor het eerst ook verkrijgbaar met een sterke EcoBoost-krachtbron. 

Programma

De dag begint met demonstraties, van alle Mustang-generaties en van de Ford Falcon-modellen uit de jaren '60. Ook is er een Ride Along met Shelby GT 500-modellen. Tijdens de lunch vindt de onthulling van de nieuwe Mustang plaats. 

Ford Mustang Boss 429 uit 1969

In de middag is er een parade van de Mustang-geschiedenis in chronologische volgorde. Daarna wordt er geknald. Eerst in een demonstratie op de 1/4e mijl, dan tijdens het vrij rijden op het circuit. Dat laatste is alleen toegankelijk voor leden van het organiserende Team Mustang Center Nederland (TMCN) maar in de afsluitende parade mag iedereen de baan op. Dat gebeurt na nog een demo van diverse Mustangs. 

Bezoek je deze dag met een Ford Mustang dan krijg je korting op de toegang (zie hieronder). Bovendien parkeer je dan gratis op de Tango- of Heineken-paddock, waar ook jouw 'pony' door bezoekers te zien zal zijn. 

Wanneer:
7 september 2014
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
p.p. (kinderen tot 13 jaar gratis); of € 15,00 per Mustang inclusief vier personen (TMCN-leden gratis)
Meer informatie:
fordmustangclub.nl/