Mijn Autokopen.nl

Cars & Charity 2014

Stap in een klassieker, supercar of flight simulator

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Toeren in je oldtimer? Meerijden met een Ferrari 458 Speciale? Of plaatsnemen in de F16-vluchtsimulator van de luchtmacht? Het kan allemaal tijdens de lustrumeditie van Cars & Charity. 

Zondag 7 september 2014 vindt in en om de Grote Markt in Bergen op Zoom de vijfde editie plaats van Cars & Charity. Dat is leuk voor het winkelend publiek want het is die dag ook koopzondag. Bezoekers kunnen de auto's tussen 9.30 en 11.30 uur gratis bekijken, en na het rijden van de toerrit nogmaals tussen 15.30 en 17.30 uur.

Wat ze aantreffen is een verzameling speciale voertuigen. Deelname aan Cars & Charity is namelijk bedoeld voor klassieke en bijzondere moderne auto's. De organisatie hoopt op zeldzame oldtimers zoals een Bugatti Type 38, graag geziene klassiekers als de Austin Healey, maar ook bijvoorbeeld een Volkswagen Golf Cabrio. 

Supercars zijn eveneens uitgenodigd tot deelname. In ieder geval aanwezig zijn een Porsche 911 GT3 en een Ferrari 458 Speciale. Net als de A Ford uit 1928 en een klassieke brandweerauto lenen deze snelle bolides zich om een ritje in mee te rijden. Uiteraard tegen een vergoeding - de opbrengsten van deze dag gaan naar het goede doel. En als de supercar niet snel genoeg naar je zin is dan mag je dit jaar ook plaatsnemen in de F16 Flight Simulator die de Koninklijke Luchtmacht op de Grote Markt neerzet. 

Deelnemers

Deelnemers rijden de toerrit door Brabant aan de hand van een roadbook. Daarin staan ook vragen en opdrachten. De rit doet enkele terreinen aan waar een behendigheidsproef wordt uitgevoerd. De equipe die in totaal de meeste punten scoort valt in de prijzen. 

Voor de lunch wordt vliegbasis Woensdrecht aangedaan. Ook op dit terrein volgen de rijders een route, langs enkele bezienswaardigheden die normaal afgesloten zijn voor het publiek. 

Ferrari 458 Speciale

De toerrijders dingen automatisch mee naar de prijzen van het Concours d'Élégance. Behalve de Coup Marquis als hoofdprijs wachten er onderscheidingen voor de mooiste auto's per leeftijdsgroep, dan wel de fraaist uitgedoste equipe. 

Inschrijving gebeurt via onderstaande website. Daar vind je ook mogelijkheden om ritten of auto's te sponsoren voor het goede doel, evenals informatie over een verblijfsarrangement.

Update

In plaats van de Ferrari 458 Speciale kun je meerijden in een Ferrari California T - het nieuwste Ferrari-model met nieuwe V8-turbomotor en een fantastisch geluid. 

Wanneer:
7 september 2014
Openingstijden:
van 9.30 tot 17.30 uur
Plaats:
Grote Markt
Bergen op Zoom (N-Br.)
Nederland
Prijs:
€ 99,00 per equipe van twee personen (of € 49,00 exclusief lunch); € 25,00 voor extra meerijders. Publiek gratis toegang
Meer informatie:
www.carsandcharity.nl/

Nu op voorraad