Mijn Autokopen.nl

Project: Top Secret

Gestripte Porsche prototypes en conceptcars

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Project: Top Secret

Autofabrikanten zijn goed in het camoufleren van prototypes en strippen van conceptcars, om hun geheimen te verbergen. Zestien Porsche-modellen die deze dans zijn ontkomen worden nu in Project: Top Secret blootgelegd.

Bij Porsche houden zich 4.500 mensen bezig met Research & Development. In het diepste geheim, want met techniek kan geld verdiend worden of een voorsprong op de concurrentie worden behaald. De meeste experimentele Porsches verlaten daarom nooit de fabriekspoorten. 

Soms haalt nieuwe technologie het productiestadium niet maar wordt die wel toegepast in showcars, prototypes of conceptcars. Na tentoonstelling worden ook deze Porsches vaak gestript of ontmanteld om de bedrijfsgeheimen veilig te stellen. 

Nu toont het Porsche Museum in het Duitse Stuttgart echter zestien modellen die vanwege hun bijzondere technologie zijn bewaard. Deze wagens of hun innovaties zijn niet eerder aan het publiek getoond. Ze gaan terug tot 1973, met het FLA-prototype dat een antwoord moest zijn op de toen heersende energiecrisis. 

De Porsche 965 supersportwagen met een achterin geplaatste, watergekoelde V8-motor is een publiekstrekker. Uit de jaren '90 stamt de 989 'familiesportwagen'. De tentoonstelling laat ook moderne exemplaren zien, zoals het rollende chassis van een Porsche 918 Spyder met hybridetechnologie. Open en bloot.

Wanneer:
17 september 2014 tot en met 11 januari 2015
Openingstijden:
van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Porsche Museum
Porscheplatz 1
70435 Stuttgart-Zuffenhausen
Duitsland
Prijs:
€ 8,00 (kinderen tot en met 14 jaar € 4,00)
Meer informatie:
www.porsche.com/museum/en/

Nu op voorraad

Tags: porsche expositie