Mijn Autokopen.nl

34e Gelderse Vallei Rit

Rondje Veluwe met vijf kaartleessystemen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Rit door de natuur

Na vorig jaar het Veluwemeer aangedaan te hebben voert de Gelderse Vallei Rit van 2015 langs en over de Veluwe. Maar let goed op, want met vijf kaartleessystemen kun je zomaar de weg kwijtraken.

De Amersfoortse Motor en Automobiel Club (Amac) doet in de 34e editie van de Gelderse Vallei Rit de Veluwe aan. Er wordt aan de oostzijde gereden (Heerde, Epe, Twello), het noorden (Nunspeet) wordt aangedaan maar natuurlijk wordt het fraaie natuurgebied ook doorkruist. Zo komen de deelnemers langs Kootwijkerbroek, Beekbergen en Lunteren. De finish is in Achterveld, ten westen van Barneveld.

Inschrijven kan voor de Tour- en Sportklasse. De Tourklasse, voor beginnende en minder ervaren equipes, biedt een rit van circa 230 km. Meer ervaren teams in de Sportklasse rijden 260 km. Voor vertrek ontvangen de deelnemers een routeboek met schriftelijke uitleg. Er wordt van liefst vijf kaartleessystemen gebruikgemaakt.

Als eerste is er een pijlen/puntentraject. Verder rijdt de Toerklasse aan de hand van een ingetekende lijn; de Sportklasse moet het doen met een baril (ingetekende lijn met barricades). Het derde onderdeel is een grensbenaderingstraject. Ook is er een bijzondere pijlenrit: er mogen geen rood aangegeven wegen of lijnstukken worden bereden. Tot slot is er een puntenrit met vrije route. Het wordt dus een dag vol afwisseling, waarbij je wel goed op dient te letten.

Wie deel wil nemen kan zich op onderstaande website inschrijven. In het inschrijfgeld zijn onder meer inbegrepen twee rallyschilden, lunch en dinerbuffet, evenals routeboeken. Hopelijk ga je ook naar huis met een van de prijzen.

Wanneer:
11 april 2015
Openingstijden:
vanaf 9.00 uur
Plaats:
start: partycentrum De Keet van Heerde
Eperweg 55
8181 EV Heerde
Nederland
Prijs:
€ 175,00 (Amac-leden € 160,00) per equipe
Meer informatie:
www.amac.tv/

Nu op voorraad

Tags: puzzelrit