Mijn Autokopen.nl

American Sunday 2015

In Zandvoort en daarna nog een keer in Assen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

In Nederland zijn talloze voorbeelden te vinden van 'The American Dream' op wielen. Op American Sunday verzamelen ze zich voor show en actie. Dit jaar zijn er zelfs twee van deze zondagen: een in Zandvoort en een in Assen. 

Is Assen dichterbij of Zandvoort leuker? Of wil je American Sunday 2015 twee keer meemaken? Het kan allemaal, nu dit autofestival op zondag 19 april op Circuit Park Zandvoort plaatsvindt en op pinksterzondag 24 mei op het TT Circuit in Assen.

Als je op tijd inschrijft (zie onderstaande website) hoef je het voor het geld niet te laten: de eerste duizend bezoekers met een Amerikaanse auto of motorfiets krijgen gratis toegang. Heb je zo'n voertuig maar mis je een gratis kaartje dan kun je een voordeelticket bestellen, waarbij entree én een plaatsje op de paddock slechts 12 euro bedraagt. Belangrijk is ook dat eigenaren van geschorste klassiekers zich tijdig aanmelden om gebruik te kunnen maken van de evenementenregeling.

Programma

Zo, nu de formaliteiten achter de rug zijn gunnen we je een blik op het programma. Want het wordt weer leuk op het circuit én de paddocks. Op de paddocks vind je niet alleen koopwaar voor je Amerikaan maar ook de vele auto's van de deelnemende merken- en autoclubs. De Show & Shine Contest (van 11 tot 15 uur) in nieuwe opzet draait natuurlijk om de fraaiste auto's van het festival, die met elkaar concurreren voor titels als Best of Interior, Best of Paint en de felbegeerde Best of Show.

American Sunday

Pk's kunnen worden losgelaten op het circuit. Muscle en andere power cars proberen in de Dragrace Showdown de snelste tijd neer te zetten op de 1/4 mijl. 's Middags zijn er trainingen, demo's en vrij rijden sessies van de NL Drift Series. Ook jij kunt het driften beleven in de Drifttaxi, of - als je het iets rustiger aan wilt doen - meerijden met een van de aanwezige low riders. 

Tijdens American Sunday zijn er de hele dag door demonstraties van hot rods, bikes, speciale drag racers, muscle cars, low riders en meer. Andere Amerikaanse zaken zoals entertainment en tattoos zijn eveneens te vinden op het terrein. Wil je deelnemen aan een van de onderdelen, kijk dan vooraf op onderstaande website of je je moet aanmelden of een showautoticket nodig hebt.

foto's: Hans van der Vleuten

Wanneer:
24 mei 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
TT Circuit Assen
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 19,00 (kinderen tot 6 jaar gratis, van 6 tot en met 14 jaar € 5,00). Korting deelnemende clubleden. Showautotickets 8 euro.
Meer informatie:
www.americansunday.nl/

Nu op voorraad