Mijn Autokopen.nl

Dutch Windmills and Waterways Tour

Toerist in eigen land samen met het Britse MG A Register

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De Britse MG Car Club viert het 60-jarig jubileum van de MG A sportauto uitgebreid. Om ook de Europese MG-rijders te laten delen in de feestvreugde organiseert de onderafdeling MG A Register de Dutch Windmills and Waterways Tour. Word toerist in eigen land en laat je Engelse 'MG mates' zien waar wij Nederlanders trots op zijn.

Op vrijdag 25 april reizen de Britse deelnemers per ferry naar Nederland. Een groep vaart Het Kanaal over naar Calais en rijdt via Gent, Antwerpen en Utrecht naar het hotel. Sommigen zullen de kustroute via Sluis, Middelburg en Rozenburg volgen. Een andere groep steekt de Noordzee over en reist via Rotterdam. Samen met de deelnemers van het Europese vasteland arriveren ze in het Golden Tulip-hotel aan de Loosdrechtse Plassen dat dient als uitvalsbasis voor de meeting. Tijdens een welkomstdiner kan iedereen met elkaar kennismaken.

De volgende kennismaking is met het traditionele, 17e eeuwse leven in Nederland. Daarvoor wordt op zaterdag de Zaanse Schans aangedaan. Na een bezoek aan dit openluchtmuseumpje met molens, kaasboerderij, klompenmakerij en natuurlijk Zaanse huisjes vervolgen de MG-rijders de weg naar Volendam. Daar kunnen ze de haven of een palingrokerij bekijken en in klederdracht op de foto gaan. De tocht voert verder langs Hoorn, over de Houtribdijk die Markermeer van IJsselmeer scheidt.

MG A

Net als de meeste Hollanders doet het gezelschap MG-eigenaren het op zondag rustig aan. Een pannekoekje in de morgen, 's middags een tripje naar keuze. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het (Austin) Healey Museum in Vreeland of aan Amsterdam.

Maandagochtend staat het vertrek alweer gepland, maar ook dat is toeristisch van aard. De Britse MG-vrienden nemen de route via Scheveningen, zodat het Louwman Museum met historische auto's nog kan worden aangedaan. Een aantal deelnemers zal nog een 'omweg' nemen langs Kinderdijk, waar de bekende negentien windmolens onderdeel uitmaken van het Nederlandse systeem van watermanagement en stormvloedpreventie. Zoveel te zien in 4 dagen, ook als Nederlandse deelnemer steek je vast het een en ander op. Naast een hoop nieuwe Facebook-friends natuurlijk.

Wanneer:
24 tot en met 27 april 2015
Plaats:
Golden Tulip Princess Hotel Loosdrecht-Amsterdam
Oud-Loosdrechtsedijk 253
1231 LZ Loosdrecht
Nederland
Prijs:
299 Britse Pond of - zonder ferry - 249 Britse Pond per twee personen (met één auto)
Meer informatie:
www.mgcc.co.uk/

Nu op voorraad

Tags: mg