Mijn Autokopen.nl

Nationaal Oldtimer Festival 2015

Festival plus toertocht, Paddock Porsche en Euro Dukesfest

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Op het Nationaal Oldtimer Festival geniet je van meer dan klassiekers alleen. Want ook dit jaar wordt het evenement gecombineerd met Paddock Porsche en Euro Dukesfest. Oldtimerbezitters kunnen gratis naar binnen of deelnemen aan een toertocht. 

Als je niet op vakantie gaat dan vier je de zomer toch gewoon op Circuit Park Zandvoort? Zondag 2 augustus staat het duinencircuit bol van de activiteiten, waaraan je bovendien zelf kunt meedoen. De naam Nationaal Oldtimer Festival is ietwat misleidend, want er vinden tegelijkertijd andere events plaats waar je, met hetzelfde ticket, ook toegang tot krijgt.

Programma

Stel, je reist naar Zandvoort in je eigen klassieke voertuig. Als je bij de eerste duizend (online) aanmelders hoort mag je gratis naar binnen, mét je auto (de volgende oldtimerrijders krijgen een voordeelticket van 12 euro). Die auto parkeer je vervolgens op een showpaddock, waar 'ie door iedereen gezien kan worden. 

Ook honderden wagens van merken- en autoclubs zijn te bezichtigen. Verwacht uiteenlopende modellen, onder meer van de merken Volvo, Morgan, Fiat, Jaguar en Mazda. Er wordt een speciaal paviljoen ingericht voor het Concours d'Élégance. Een deskundige jury onder leiding van een taxateur bepaalt welke oldtimerbezitters met prijzen naar huis gaan. 

Nationaal Oldtimer Festival

Ondertussen worden op het circuit wedstrijden verreden. Te zien zijn Caterhams, Morgan-modellen - ook in een 'regularity'- en de Legendary Circuits Series. Rijders in historische sportwagens (bouwjaar tot 1971) zónder racelicentie kunnen aan deze serie deelnemen, ook al racen ze de rest van het jaar niet. Het gezelschap rijdt met GT's, sportwagens, formule-auto's en toerwagens tot 2 liter motorinhoud. 

Over het circuit zonder te racen is mogelijk tijdens vrij rijden ('Recaro Tracktime'). Daarnaast is er de Parade, waarbij je in rustig tempo in je eigen auto de baan over gaat.

Extra evenementen

Net als vorig jaar wordt het Nationaal Oldtimer Festival gecombineerd met de evenementen Euro Dukesfest - auto's en personages uit de beruchte tv-serie The Dukes of Hazzard - en Paddock Porsche. Verder is er de Nationale Oldtimer Toertocht, voor bezoekers die gezamenlijk naar het festival rijden via een mooie route.

'General Lee' uit Dukes of Hazzard

Dit jaar start de toertocht door fraaie landschappenin Baarn, waar vanaf 8.30 uur verzameld wordt. Een half uur later start de rit langs monumenten en bezienswaardigheden. De groep met honderdvijftig deelnemers arriveert tussen de middag in Zandvoort. Ook zij mogen later op de middag in parade over het circuit rijden.

Deelname

Wil je aan een of meerdere activiteiten deelnemen, dan adviseren wij je om onderstaande website te raadplegen. Daar kun je per activiteit lezen of een extra ticket nodig is. Ook vind je er de nodige voorwaarden en reglementen. Bezoekers die hun oldtimer 100 procent geschorst hebben voor de wegenbelasting, kunnen zich tijdig aanmelden - op dezelfde site - om het festival met goedkeuring van de Belastingdienst te bezoeken.

Wanneer:
2 augustus 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 16,50 (exclusief parkeerticket). Toertocht € 40,00 voor twee personen in combinatie met het festival. Kinderen € 5,00; tot 5 jaar gratis.
Meer informatie:
www.nationaaloldtimerfestival.nl/

Nu op voorraad

Meer Porsche 67 tweedehands auto's