Mijn Autokopen.nl

DF @ Zandvoort Lightweight Sessie deel II

Hele avond vrij rijden voor 150 euro per auto

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Donkervoort D8 GTO

Sinds kort zet Driving-Fun.com trackdays speciaal voor lichtgewicht tweezitters op de agenda. De organisatienaam zegt niets teveel.

Al jaren is Driving-Fun.com (DF) actief in Nederland en omringende landen. Het organiseert trackdays waarbij autobezitters tegen een betaalbare prijs op circuits kunnen rijden. Daarbij gaat het niet om racen of elkaar van de baan af rijden. Vrij rijden bij DF staat voor het beter leren kennen van je eigen grenzen en de grenzen van je auto, op een veilige manier. 

Sinds kort organiseert DF ook trackdays speciaal voor 'lightweights'. Denk daarbij aan auto's van de merken Caterham, Westfield, KTM, Ariel en Donkervoort. Deelname is namelijk beperkt tot auto's die slechts twee personen kunnen vervoeren, al dan niet open zijn ('roadsters') en die maximaal 1.000 kg wegen.

Juist de lightweights zijn heerlijk om het circuit mee over te zoeven

Verder dienen de wagens te voldoen aan bijvoorbeeld geluidsnormen en moeten de (bij)rijders een helm dragen; zie voor de volledige eisen ondergenoemde website. Iedere deelnemer dient tenslotte te beschikken over een DF Trackday-lidmaatschapskaart, of deze (à 40 euro) op de dag zelf aan te schaffen. De pas blijft de rest van het kalenderjaar geldig.

En dan... kan de pret beginnen! Juist de lightweights zijn heerlijk om het circuit mee over te zoeven. Ontdaan van alle overbodig onderdelen, met een ideale gewichtsverdeling, een dynamiek die draait om de 'pure rijbeleving'...  Zowel beginnende als ervaren rijders kunnen deelnemen. Bijwonen van de briefing (van 16.45 tot 17.00 uur) is verplicht. Vanaf 17 uur is de baan open. Dankzij de open pitlane kun je zoveel het circuit op als je wilt.  

Wanneer:
14 augustus 2015
Openingstijden:
van 16.00 tot 19.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 150,00 per auto; tweede persoon € 25,00. Inclusief catering.
Meer informatie:
www.dftrackdays.com/

Nu op voorraad