Mijn Autokopen.nl

Tentoonstelling 'HorsePower'

Sculpturen van Willem Lenssinck

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Beeld '1 pk + automaat'

In het Louwman Museum zijn natuurlijk veel auto's te zien. Tijdelijk staan er ook levensgrote sculpturen van bekend beeldhouwer Willem Lenssinck. 

Het Louwman Museum biedt een grote collectie historische auto's. Vanaf 17 december 2015 tot 14 februari 2016 staan er echter ook levensgrote sculpturen van bekend beeldhouwer Willem Lenssinck. Die passen prima bij de vaste collectie. Ze verbeelden de overgang van de natuurlijke paardenkrachten naar mechanische pk's in de 20e eeuw. 

Al sinds 1985 vervaardigt Willem Lenssinck sculpturen van paarden. Hij werkt de organische diervormen gestyleerd uit in duurzame materialen zoals brons of graniet. Zijn werkwijze is niet slechts die van een kunstenaar, hij gaat te werk zoals designers en technisch vormgevers - inclusief auto-ontwerpers - dat doen. De laatste 10 jaar gebruikt Lenssinck ook nieuwe technieken zoals 3D-ontwerp. Daardoor krijgen z'n strak gelijnde beelden een science fiction-achtige uitstraling. Zelfs de sokkels maken deel uit van de creatie.

De negen levensgrote sculpturen die het Louwman Museum exposeert symboliseren de overgang van natuurlijke naar mechanische paardenkrachten, uit het automobieltijdperk van begin 20e eeuw. Lenssinck weet deze historische ontwikkeling met humor te verbeelden. Het is werk zoals je dat niet eerder zag. Bovendien is de tentoonstelling een mooie gelegenheid om het Louwman Museum te bezoeken. 

Wanneer:
17 december 2015 tot en met 14 februari 2016
Openingstijden:
dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Nederland
Prijs:
€ 14,00 (korting voor groepen en kinderen)
Meer informatie:
www.louwmanmuseum.nl/

Nu op voorraad

Tags: expositie