Mijn Autokopen.nl

InterClassics & TopMobiel 2015

Thema's: 80 jaar Jaguar en Grand Prix Classics

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Vanwege de toenemende bezoekersaantallen duurt de oldtimerbeurs InterClassics & TopMobiel dit jaar een dag langer. Er is weer een interessant programma, dit keer met extra veel (historische) Jaguar- en Formule 1-modellen.

Het MECC te Maastricht staat van donderdag 8 tot en met zondag 11 januari 2015 weer geheel in het teken van klassieke en exclusieve voertuigen. Dat betekent dat er dit jaar vier beursdagen zijn voor InterClassics & TopMobiel, waarvan de eerste een 'preview' dag is. Voor bedrijven is er op woensdagavond 7 januari de mogelijkheid om (met relaties) deel te nemen aan de Preview Night, een netwerkevenement temidden van de unieke oldtimers, met entertainment en een diner.

InterClassics is een van de grootste beurzen in de Benelux met historische en exclusieve auto's, onderdelen en automobilia. Het onderdeel TopMobiel, dat plaatsvindt tussen luxe producten zoals juwelen, designkleding en dure wijnen, toont de meest bijzondere automobielen van de show. 

Dit jaar te zien

Daar vind je ook het eerste beursthema van dit jaar: Grand Prix Classics. Aan de hand van een twintigtal historische Formule 1-auto's wordt de geschiedenis van de F1 sinds 1906 gepresenteerd. Zo is bijvoorbeeld de innovatieve 'John Player Special' Lotus 79 in Maastricht te zien, waarmee Mario Andretti in 1978 drie GP's won. 

Het tweede thema viert het 80-jarig jubileum van de Britse merknaam Jaguar. Het sportieve label is natuurlijk bekend van de E-Type uit 1961, maar ook de hedendaagse F-Type mag er zijn. In samenwerking met de Jaguar Daimler Club Holland worden zo'n vijftien exclusieve 'Jags' voor de show bijeen gebracht. 

Ferrari in de GP China 2005

Net als vorig jaar is het Engelse veilighuis Coys op de beurs aanwezig. Vier dagen lang kun je de collectie oldtimers - drie keer zo groot als vorig jaar - van het veilinghuis bezichtigen, voordat deze onder de hamer gaat. Een eigen plekje op de beurs is gereserveerd voor de autoclubs. Zij presenteren niet alleen zichzelf en hun mooiste auto's, ze dingen ook naar de Clubcompetitie-prijs. 

InterClassics & TopMobiel is de vertrekplek voor de Winter Classic toertocht. Hierover vind je elders in deze rubriek de nodige informatie.

Wanneer:
8 tot en met 11 januari 2015
Openingstijden:
donderdag van 12.00 tot 20.00 uur; vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur; zater- en zondag van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
MECC
Forum 100
6229 GV Maastricht
Nederland
Prijs:
€ 19,50 (Preview dag € 39,50), korting voor kinderen en 65+
Meer informatie:
www.ic-tm.nl/

Nu op voorraad

Tags: jaguar oldtimers