Mijn Autokopen.nl

Viva Italia 2015

Te combineren met Super Car Sunday

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Wederom kun je het autofestival Viva Italia voordelig combineren met Super Car Sunday. Wel worden de twee dit jaar gescheiden, zodat de liefhebbers van Italiaanse auto's hun eigen feestje kunnen vieren. 

Dat feestje vindt plaats op zondag 7 juni op het TT Circuit in Assen. Terwijl op de linker paddock Super Car Sunday plaatsvindt - tegen een beperkte toeslag toegankelijk - is de paddock aan de rechter zijde gereserveerd voor de merken Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Ferrari, Lamborghini en Maserati. Auto's van beide paddocks kunnen op het circuit in actie komen dus vanaf de hoofdtribune zie je alles. 

Programma Viva Italia

Op de baan worden bijvoorbeeld de Supercar Dragraces verreden. Welke bolide is het snelst op de 1/8e mijl (201 meter) rechtuit? Wie altijd al mee heeft willen rijden in een Ferrari kan zich opgeven voor de 360 Modena 'taxi' die je 12 minuten lang alle bochten van het circuit laat zien.

Zelf rijden kan eveneens, in vrij rijden sessies onder de noemer Recaro Track Time (ook voor motorrijders van Ducati). Wil je in rustiger tempo de baan verkennen geef je dan op voor de Parade. Ook daarbij mag je 20 minuten het circuit op. Tijdens Viva Italia geeft de Ducati Olanda Club een demonstratie motorraces. 

Op de showpaddock kun je circa honderd Ferrari's zien, een veertigtal Maserati's en een bijzondere collectie Lamborghini's. De Countach, Miura, Gallardo en Murcielago - ze staan allemaal op het Piazza Lamborgini. Verwacht ook meer dan twaalfhonderd auto's van clubs die zich bezighouden met Italiaanse auto's. Ook internationale clubs zijn aanwezig. Tijdens de Clubparade trekken de auto's op het circuit voorbij. 

Maserati-modellen

De mooiste Italiaanse wagens dingen mee naar prijzen in het Concorso Italiano. Deze te beoordelen auto's kunnen klassiekers zijn, sportieve modellen of gewoon een fraaie alledaags exemplaren. De bedrijvenmarkt Piazza Affari rondt het festival af met kraampjes waar accessoires, kleding en lifestyle-artikelen te koop zijn. Er worden diverse workshops gegeven. 

Deelname

Raadpleeg onderstaande website of deelname aan een activiteit inschrijving of bijbetaling vereist, en of er specifieke voorwaarden gelden. Voor de wegenbelasting geschorste oldtimers zijn met toestemming van de Belastingdienst welkom op dit evenement. 

Wanneer:
7 juni 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 20,00 (in combinatie met Super Car Sunday € 25,00) exclusief parkeerticket. Korting voor kinderen en deelnemende clubleden. Showautoticket € 6,00
Meer informatie:
www.viva-italia.nl/

Nu op voorraad