Mijn Autokopen.nl

Wings Wheels and Goggles 2015

Vooroorlogse auto's en vliegtuigen in actie

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Houd je van ronkende motoren, shows, spanning en lifestyle, dan ga je naar Wings Wheels and Goggles. Het leuke is dat hier niet alleen vooroorlogse auto's te zien zijn maar ook oude vliegtuigen. En alle komen ze in actie. 

In 2013 werd Wings Wheels and Goggles voor het eerst georganiseerd en het was een groot succes. Niet gek, want als je houdt van sprinten, reizen en klassiekers dan kom je ogen en oren tekort op het festival dat zowel klassieke automobielen als vliegtuig oldtimers bijeen brengt. In het weekend van 20 en 21 juni 2015 vindt de tweede editie plaats, weer op vliegveld Teuge tussen Apeldoorn en Deventer.

De deelnemers arriveren al op vrijdagmiddag. Dus wie op de grens van Gelderland en Overijssel woont zal al de nodige oldtimer auto's en vliegtuigen zien aankomen. Om 18 uur is er een barbecue voor de verzamelde deelnemers. Het publiek kan op zaterdag en zondag dan eindelijk de klassiekers uit de periode 1915 tot 1949 bezichtigen. Wie vroeg aanwezig is ziet alle deelnemende voertuigen opgesteld. 

Rally's en shows

De auto's en vliegtuigen verlaten dit weekend echter driemaal het terrein om de Great Race 'rally' af te leggen. Ze leggen elke keer een etappe af, over de weg of door de lucht, om punten te scoren voor mooie prijzen. Het vertrek en de aankomst zijn superleuk om te bekijken. Na iedere etappe zijn de deelnemende oldtimers te bezichtigen rondom de hangars. Er zullen ook speciale klassiekers te bezichtigen zijn, twee Noord-Amerikaanse 'warbirds' P51 Mustang uit de Tweede Wereldoorlog.  

De Britse Breitling Wingwalkers en het Red Bull Aerobatic Team verzorgen spectaculaire luchtshows. De klassieke auto's meten daarna hun krachten in de Prewar Car Sprint, op de asfaltstrook parallel aan de landingsbaan.

Breitling Wingwalkers

Tussen de actie en sensatie door kun je even tot jezelf komen op de chique Summer Fair, met lifestyleproducten en klassieke auto's. Exclusieve automerken zoals BMW, Ferrari en Porsche tonen hun laatste modellen. Dagelijks worden er tijdens Wings Wheels and Goggles modeshows en kinderactiviteiten georganiseerd. Je zult je geen moment vervelen. 

Tickets

Voor de deelnemers is er op zaterdagavond nog een galadiner. Ook bezoekers met een Vip-ticket zijn welkom, zij hebben een meet en greet met onder meer de piloten. Een Vip-ticket geeft de rest van de dag toegang tot de Club Goggles-hangar, waar in de catering wordt voorzien. Wie het evenement wil bezoeken met een gewoon toegangskaartje, adviseren we zo spoedig mogelijk onderstaande website te bezoeken voor een 'Early Bird' kortingsprijsje.

Wanneer:
20 en 21 juni 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Teuge International Airport
De Zanden 15
7395 PA Teuge (Gld.)
Nederland
Prijs:
€ 25,00 per dag of € 35,00 voor het weekend. Kinderen tot en met 12 jaar € 12,50.
Meer informatie:
www.wingswheelsgoggles.nl/

Nu op voorraad

Tags: oldtimers rally