Mijn Autokopen.nl

Alfa Romeo-museum La Macchina del Tempo geopend

Show- en beleveniscentrum

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Alfisti kunnen na jaren weer het Alfa Romeo-museum bezoeken. Wel in Italië, maar dat heb je er als Alfa-fan vast voor over. Het nieuwe gebouw staat op kleine afstand van de wereldtentoonstelling Expo 2015 - misschien leuk voor een combitrip?

Zeker 5 jaar lang waren de deuren van het Alfa Romeo-museum gesloten. Tegelijk met het debuut van de nieuwe Alfa Romeo Giulia is het heropend. Sinds juli kun je weer terecht in een volledig nieuw ontworpen show- en beleveniscentrum, dat de titel 'La Macchina del Tempo' (de Tijdmachine) heeft meegekregen. Er is dan ook genoeg Alfa Romeo-geschiedenis op te snuiven. Maar het draait in het nieuwe museum evenzeer om het heden en de toekomst - de 'wedergeboorte' - van het merk.

Bezoekers beginnen hun reis op de tweede verdieping en dalen af naar de kelder. De bovenste etage heeft als themanaam 'Timeline' gekregen, een wandeling langs negentien historische Alfa-modellen. Elke auto is voorzien van een multimedia-informatiepaneel. Tegelijkertijd krijg je ook een idee van de mensen áchter Alfa Romeo: de ontwerpers, testrijders, productiemedewerkers, monteurs en ook het kantoorpersoneel. 

Alfa Romeo-museum

Het thema 'Beauty' neemt de begane grond in beslag. Het typerend ontwerp van Alfa Romeo wordt verbonden met maatschappelijke trends als economische groei, Italiaans design en smaak, plus invloeden uit films. Veel aandacht is er voor de negen 'Italiaanse meesters'. Dit zijn de carrosseriebouwers als Carrozzeria Touring Superleggera (die de Alfa Disco Volante tekende). 

Eenmaal beneden aangekomen worden de bezoekers verrast op het thema 'Speed'. De sterren uit Alfa's sportieve overwinningen - zowel de personen als de auto's - staan hier centraal. Naast een multimediaruimte die de victorie van de eindsprints doet herleven is er nog de Tempel van Overwinningen. Gezeten in interactieve fauteuils, met virtual realitybril op, beleef je als bezoeker zelf de historische triomfen die op 4D-film vertoond worden. 

Het nieuwe museum

Het nieuwe gebouw (van de hand van architect Benedetto Camerana en op zichzelf al de moeite van het bezichtigen waard) is te vinden in Arese bij Milaan. Het staat vlak bij de locatie van de wereldexpositie Expo 2015. Er zijn naast de tentoonstellings- en belevenisruimten ook een boekwinkel, café en documentatiecentrum. Verder is er een testcircuit en showroom waar auto's worden afgeleverd. 

Wanneer:
30 juni tot en met 31 december 2015
Openingstijden:
woensdag tot en met maandag van 10.00 tot 18.00 uur. Donderdags tot 22.00 uur
Plaats:
museum La Macchine del Tempo
Viale Alfa Romeo
20020 Arese
Italië
Prijs:
€ 12,00 (€ 8,00 voor diverse bezoekerscategorieën waaronder kinderen tot 16 jaar), kinderen onder 5 jaar gratis
Meer informatie:
www.museoalfaromeo.com/en-us/Pages/MuseoStoricoAlfaRomeo.aspx

Nu op voorraad