Mijn Autokopen.nl

Autosalon van Genève 2015

Vooraanstaande show boordevol premières

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Autosalon van Genève 2015

De autosalon van Genève is een van de meest vooraanstaande autobeurzen ter wereld. Een groot deel van de auto's, bestemd voor de Europese automarkt, debuteert hier. 

Vorig jaar vonden op de autosalon van Genève liefst 150 premières plaats van nieuwe auto's die in heel Europa, of soms zelfs over de hele wereld, in de verkoop gingen. Ook nu debuteren belangrijke modellen als de nieuwe Honda Jazz, Opel Karl en Skoda Superb. 

Daarnaast worden gefacelifte modellen getoond. Zoals de Peugeot 208, Toyota Auris en Volkswagen Sharan. Citroën lanceert het nieuwe merk DS met de vernieuwde 5. De Kia Sportspace, twee Suzuki's en de Audi Prologue Avant zijn voorbeelden van conceptcars op de show. Een aantal automerken heeft al aangegeven meer ruimte dan voorheen nodig te hebben, dus bereid je voor op een groot aantal debutanten

De 2015 editie van Genève vindt plaats van 5 tot en met 15 maart. Op de show kunnen ook auto's worden gekocht, net als accessoires. Verder belooft de organisatie een 'totale belevenis' rondom de laatste ontwikkelingen in de auto-industrie. Het thema van de Geneva International Motor Show 2015 luidt dan ook 'A Future-oriented Attitude: Powerful, Fast and Dynamic'.

Studenten van de kunstacademie in Zurich hebben alvast een passende showposter ontworpen. Het kleurenschema van de gestileerde lichtunit op de poster refereert aan een infrarode camera. De autosalon is de laatste jaren ook het toneel waar de (Europese) Auto van het Jaar bekendgemaakt wordt. Welk model volgt de Peugeot 308 op?

Live verslag

Op dinsdag 3 en woensdag 4 maart 2015 is onze redactie op de show in Genève aanwezig; volg het laatste nieuws op onze website.

Wanneer:
5 tot en met 15 maart 2015
Openingstijden:
door de week van 10.00 tot 20.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 19.00 uur
Plaats:
PalExpo
Route François-Peyrot 30
1218 Le Grand-Saconnex (Genève)
Zwitserland
Prijs:
16 Zwitserse Francs (korting kinderen, groepen en gepensioneerden)
Meer informatie:
www.salon-auto.ch/

Nu op voorraad