Mijn Autokopen.nl

38e Antwerp Classic Salon

Thema: 80 jaar Jaguar-sportwagens

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Jaguar D-Type

De sporthistorie van Jaguar vormt het hoofdthema van de Antwerp Classic Salon 2015. Andere thema's zijn bijvoorbeeld Vintage Tuning, Exoten en Youngtimer Restauratie.

Het is in 2015 alweer de 38e keer dat de Antwerp Classic Salon wordt georganiseerd. Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 maart 2015 worden vier hallen, met een oppervlakte van ruim 20.000 m2, weer gevuld met de fraaiste old- en youngtimers uit West-Europa en de Verenigde Staten. 

80 jaar Jaguar sportgeschiedenis

Het hoofdthema dit jaar is '80 Years Jaguar Sporting History'. Het Britse merk heeft altijd sportieve auto's gebouwd, waarbij de 'Types' natuurlijk met kop en schouders boven de andere modellen uitstaken. De C- en D-Type waren in de jaren '50 van de vorige eeuw bijzonder succesvol in de 24 Uur van Le Mans. Tegenwoordig verkoopt Jaguar de F-Type, de tweezitter die de legendarische E-Type min of meer opvolgt.

Maar weet je ook nog dat Jaguar aan het begin van deze eeuw meedeed in de Formule 1? Inmiddels is het team alweer 10 jaar in handen van Red Bull. Ook de straatauto XJ heeft een sportief verleden in diverse touring car-kampioenschappen. Met zo'n rijk sportverleden is de Jaguar-expo dan ook iets om naar uit te zien. 

Verder op de beurs

Nu ontbreekt het de Antwerp Classic Salon toch niet aan bijzondere beursonderdelen. Naast de hoofdmoot, de 'Oldtimers en Classic Cars', is er aandacht voor Vintage en Classic Car Tuning, Youngtimer Tuning en Restauratie, plus Exoten en Prestige Cars. Oldtimermusea en -clubs exposeren hun auto's, die tevens meedingen met het clubconcours. Ook voor de andere showcars is er een Concours d'Élégance. 

In de 'schatkamer' van de beurs kun je rondsnuffelen tussen oude en nieuwe onderdelen, autokunst, restauratieliteratuur, autoverzekeringen, lifestyleproducten, race-outfits, automobilia en meer. Je weet nooit wat je tegenkomt - en waarmee je thuiskomt.

Wanneer:
6 tot en met 8 maart 2015
Openingstijden:
Vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur.
Zater- en zondag van 9.00 tot 18.00 uur.
Plaats:
Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen
België
Prijs:
€ 15,00 (korting voor studenten, 65+ en groepen), kinderen tot 10 jaar gratis
Meer informatie:
www.siha.de/

Nu op voorraad