Mijn Autokopen.nl

JapFest 2015

Autosport, tuning en alles wat Japanse auto's nog leuker maakt

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Driften, drag racen, rondewedstrijden - tijdens JapFest is er volop actie. Maar ook de paddocks staan in het teken van het plezier met Japanse auto's. Zo vind je er tuning, car limbo en een concours. Kom en geniet - of doe mee.

Het tijdschema en sommige locaties zijn anders dan vorige jaren, maar de sensatie en lol van het JapFest keren gewoon terug. Er is dan ook een programma vol met aantrekkelijke onderdelen samengesteld. Plaats van handeling is het Circuit Park Zandvoort, op zondag 10 mei. 

Circuitprogramma

Vanaf de opening, om 9 uur, wordt de Toyo Tires Time Attack ingezet. Eerst de vrije oefening en warming up, daarna volgen vanaf het middaguur de kwalificaties en finales. Binnen drie klassen pogen coureurs - beginnend tot bekend - de snelste rondetijd neer te zetten. Stuurmanskunst speelt daarbij een grote rol, in tegenstelling tot de Streetlegal Dragraces die van 15 tot 18 uur worden verreden. Daarin knallen 120 van de snelste straatauto's rechtuit om zo snel mogelijk de 1/4e mijl af te leggen. 

Om 9.50 uur, 11.30 en 14.10 uur verzorgen deelnemers van de NL Drift Series enkele demonstraties. De bijnaam 'Let's Go Sideways' zegt genoeg. Het spectaculaire driften is ook tussen 15 en 17 uur te zien, wanneer de coureurs een wedstrijd in de NL Drift Series rijden. Beginners en gevorderden moeten op hun eigen niveau bewijzen in hoeverre ze hun wagens onder controle kunnen houden. 

Paddockprogramma

De showpaddocks zullen op 10 mei gevuld zijn met auto's van de merken Daihatsu, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki en Toyota. We verwachten ook de premiumauto's van Infiniti en Lexus, net als enkele onbekendere 'Japanners' als Acura en Scion. In ieder geval bezetten Nederlandse auto- en merkenclubs circa duizend plekken van de paddock met fraaiste auto's, al dan niet voorzien van de nodige styling. 

JapFest

Meguiar's paddock is gereserveerd voor de vijftig mooiste auto's, die meedingen in de Show & Shine Contest. Dit concours d'élégance heeft dit jaar een nieuw decor, nieuw reglement en nieuwe prijzen, dus ga eens kijken wat dat oplevert. Een tweede wedstrijd op de paddocks is de Carlimbo. Eigenaren met lage auto's gebruiken de meest originele manieren om onder het elastiek door te rijden zonder deze aan te raken.

Tuning-, styling- en performancespecialisten staan met kraampjes op de bedrijvenstraat. De laatste trends en aanbiedingen zijn hier te vinden. JapFest heeft, kortom, voor iedereen wat leuks te bieden. Wil je deelnemen aan een van bovenstaande onderdelen, kijk dan eerst op ondergenoemde website of je een showautoticket nodig hebt of je vooraf in moet schrijven.

Circuitfoto: Hans van der Vleuten

Wanneer:
10 mei 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 18,00 (kinderen tot en met 5 jaar gratis, van 6 tot en met 14 jaar € 5,00), voordeel voor leden deelnemende clubs.
Meer informatie:
www.japfest.nl/

Nu op voorraad

Tags: festival