Mijn Autokopen.nl

Disegno Fiat

Italiaans ontwerp centraal op het Classic Park Festival

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Fiat 500L Trekking

Een Fiat mag dan wel niet te vergelijken zijn met een Ferrari, het gaat wel om Italiaans design. Het is dan ook verdiend dat het betaalbare Italiaanse merk centraal staat op een Classic Park Festival. 

Op pinksterzondag 24 mei organiseert het Classic Park in Boxtel weer een festival. Dit keer staat het merk Fiat centraal. Vergeleken met het sportieve zustermerk Alfa Romeo, het luxe Lancia en het snelle Ferrari valt de naamgever aan de Fiat Groep misschien niet zo op. Maar we hebben het hier wel over Italiaans design dat bovendien zeer succesvol kan zijn. Denk maar eens aan de populaire Fiat 500 en de Panda.

Deze zul je op het festival Disegno Fiat dan ook in vele soorten en maten tegenkomen. Maar verwacht ook andere klassieke en moderne Fiat-modellen. Het wordt een feest der herkenning met de Fiats Idea, Croma, Uno, 600 en andere producten uit Lingotto. De eerste honderd Fiat-eigenaren die zich aanmelden krijgen gratis toegang tot het festival, inclusief de entree tot het museum. 

Circa vijfhonderd Fiat-rijders mogen hun auto parkeren op het showterrein. Ook de collectie in het Classic Park-museum is deze dag te bezichtigen. Verder zijn er bedrijvenstands en een Swapmeet waar je bijvoorbeeld onderdelen kunt kopen. Bij aankomst met je Fiat kun je meedoen aan het Concours d'Élégance. Daarbij worden de mooiste Fiatjes bekroond met prijzen. Ook zijn er fotoshoots voor eigenaren mét hun Fiat-modellen.

Als het festival Disegno Fiat om 16 uur afgelopen is blijft het park nog 2 uur open. Het Classic Park biedt, naast het museum (tevens showroom) ook een lifestyleshop, restaurant en klassieker werkplaats. Genoeg te beleven dus. Tot slot is het goed om te weten dat je ook naar Boxtel kunt komen in een geschorste oldtimer. Volgens de Belastingdienst valt Disegno Fiat onder de evenementenregeling. 

Wanneer:
24 mei 2015
Openingstijden:
van 10.00 tot 16.00 uur. Het Classic Park is open tot 18.00 uur
Plaats:
Classic Park
Koppenhoefstraat 14
5283 VK Boxtel
Nederland
Prijs:
€ 9,50 inclusief parkeer/showticket. Korting voor Mercedes-rijders, deelnemende clubleden en kinderen
Meer informatie:
fiat.classicparkfestivals.nl/

Nu op voorraad

Tags: fiat oldtimers youngtimers