Mijn Autokopen.nl

44e Nacht van Weesp

Vier kaartleestrajecten in het donker

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Nacht van Weesp

's Nachts een kaartleesrit rijden kan nu ook met hybride en elektrische auto's. Zij zijn, net als klassiekers, youngtimers en cabrio's, welkom bij de Nacht van Weesp.

De Nacht van Weesp is niet voor slaapkoppen. Je zult goed wakker moeten blijven om de vier trajecten in het donker volgens de reglementen af te leggen. Er zijn instinkertjes, hilarische opdrachten, en concentratie is steeds nodig. Daarom rijd je met minimaal twee personen. En is er halverwege de nacht een verplichte rust met koud/warm buffet. 

Het evenement begint al met een broodjesbuffet. Vanaf 17.30 uur starten iedere minuut twee auto's om het eerste traject nog bij avondlicht af te leggen. Naast twee kaartleestrajecten wordt een traject aan de hand van een routebeschrijving gevolgd en volgt er nog een bol-pijl traject. Langs de route staan controlebordjes; de deelnemers noteren de daarop aangegeven letters of cijfers.

Wie de meeste controlebordjes juist heeft ontvangt een van de vele bekers. Veel automerken en -dealers stellen prijzen beschikbaar voor zowel de beste bestuurder als navigator van 'hun' merk. De prijsuitreiking vindt plaats op een aparte, gezellige avond. Daar krijg je ook te horen wat je eventueel fout gedaan hebt. 

Vóórdat de Nacht van Weesp plaatsvindt (zaterdag 9 op zondag 10 mei 2015) is er een instructieavond. Vooraf kun je op de website van de organisatie, de Autosportvereniging De Vechtstreek, het reglement al doornemen. Dat verschilt per klasse. Je kunt deelnemen met een klassieke auto, youngtimer en cabrio maar ook met een elektrische of hybride auto. Voor overige informatie en inschrijving zie eveneens onderstaande website. 

Wanneer:
9 en 10 mei 2015
Openingstijden:
start zaterdag vanaf 17.30 uur, finish zondag circa 4.00 uur
Plaats:
start: stadhuis Weesp
Nieuwstraat 70a
1383 BD Weesp
Nederland
Prijs:
€ 130,00 per equipe van twee personen. Extra passagiers € 30,00 euro exclusief extra routeboek. Leden € 5,00 korting.
Meer informatie:
www.nachtvanweesp.nl/

Nu op voorraad