Mijn Autokopen.nl

American Sunday 2015

Met Quartermile Pro Drag Weekend of Champions

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Eerder was er al show en actie op de circuits van Zandvoort en Assen, nu vindt de derde American Sunday van dit jaar plaats op de airstrip van vliegveld Drachten. Dat is niet zomaar: het festival is onderdeel van de Quartermile Pro Drag Weekend of Champions.

Dat is een professioneel Europees kampioenschap waarin geracet wordt om de snelste tijd neer te zetten op de 1/4e mijl (402 meter). En laat de enige officiële baan in Nederland hiervoor te vinden zijn op Vliegveld Drachten. Het evenement vindt plaats op zondag 4 oktober.

Verschillende klassen komen aan start, waaronder motorfietsen, straatlegale auto's, gemodificeerde voertuigen en zelfs junior dragraces. Een van onze Nederlandse helden is Cas van de Mosselaar, die in zijn bedrijf USA Cars een orange county Chevrolet Nova met 9,3 liter V8-motor heeft opgevoerd. Gaat 'ie ook vandaag onder de 10 seconden blijven? De racers bereiken snelheden van wel 250 tot 300 km/u. De pitstraat is vrij toegankelijk zodat je de teams kunt ontmoeten en de voertuigen van dichtbij kunt bekijken. 

Bezoekers kunnen zelf (gratis) deelnemen aan de Dragrace Showdown. Probeer een goede tijd neer te zetten in je muscle car of ander pk-kanon. Houd je het liever rustig dan kun je je natuurlijk ook aanmelden voor de Autoglym Best of Show Contest. Behalve deze titel wordt er ook gestreden in de klassen Best of American Muscle, American Vitage en American Customizing. De auto's worden individueel voorgesteld op een oprijdpodium. 

Ford F150 2014

Ondertussen vinden op de baan diverse shows en demonstraties plaats. Te zien zijn onder meer drag racer Johan Oomen, de Mustangs van Voorend, de burnout show van American Spinning Wheels en verder de Chevrolet pick-up van Hans van der Spek en Ed Breedvelds auto op pumpgas. Als je geïnspireerd raakt loop dan eens langs de stands die performance-onderdelen, accessoires en poetsmiddelen verkopen.

Gratis tickets

Op dit 'cars only' event krijgen de eerste vijfhonderd personen die zich inschrijven mét Amerikaanse auto een gratis ticket. Overige rijders in een USA-car kunnen een voordelig ticket à 10 euro (entree- plus showautoticket ineen) bestellen. En dat voor zoveel fun!

Wanneer:
4 oktober 2015
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
vliegveld Drachten
De Knobben 100a
9202 XJ Drachten
Nederland
Prijs:
€ 20,00 exclusief showautoticket (€ 5,00). Leden van deelnemende clubs en kinderen van 6 tot en met 14 jaar korting, tot en met 5 jaar gratis.
Meer informatie:
www.americansunday.nl/

Nu op voorraad

Tags: festival