Mijn Autokopen.nl

RS Fest 2015

Viering 50 jaar Porsche Targa door jong en oud

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het RS Fest, voor liefhebbers en eigenaren van rappe Porsches, staat dit jaar in het teken van 50 jaar Targa. Aan de bekende activiteiten is een toertocht toegevoegd.

Het Autotron organiseert dit jaar weer het RS Fest voor Porsche-fans en -bezitters. Lifestyle, performance en beleving worden dit jaar aangevuld met een toertocht op de tweede dag van het event, zondag 20 september. Leuk om zo op het RS Fest te arriveren.

Want de toerrit voert van een nog geheime maar 'bijzondere locatie' naar het Autotron. Er wordt 1,5 uur gereden door het Brabandse landschap, langs monumenten en andere bezienswaardigheden. Zo blijft er voldoende tijd over om het festival te bezoeken. De tocht is open voor iedereen die een Porsche rijdt (aanmelden via ondergenoemde website).

Activiteiten in het Autotron

Het RS Fest 2015 staat in het teken van 50 jaar Targa. Deze open carrosserrievorm, waarbij het dak verwijderd kan worden maar de achterruit blijft staan, bouwt Porsche al heel lang. In 1967, slechts 3 jaar na introductie van de 911 coupé, verscheen de eerste 911 Targa al op de markt. Zowel de allervroegste 'softwindows' (met afritsbare, plastic achterruit) als de nieuwste '991-serie' , plus Targa's uit de tusssentijd, zijn te bezichtigen op het RS Fest. De organisatie belooft zelfs een unieke en niet eerder vertoond exemplaar te tonen.

Onder de showauto's staan de fraaiste Porsches op het Concours d'Élégance. In de categorieën 'Originaliteit' en 'Best gerestaureerd' dingen alle luchtgekoelde modellen uit 1948 tot 1997 mee om de prijzen. Daaronder zitten ook raceversies en 'customized' Porsches. De derde wedstrijdcategorie heet 'Meest in het oog springend' en nummer vier 'Best of Show'. Die laatste draait dan weer om 911 Targa's, uit alle bouwjaren.

Porsche 911 Targa 4 GTS 2015

Meet & Greet

Leuk is ook de Meet & Greet met voormalige coureurs die voor Porsche hebben gereden in bijvoorbeeld de 24 Uur van Le Mans. Naast Jan Lammers, Gijs van Lennep en Arie Luyendyk zal nog een verrassingsgast aanwezig zijn om een praatje mee te maken of een handtekening te vragen. 

Speciaal voor jonge Porsche-liefhebbertjes is er RS Kids Village. De kinderen kunnen zich daar uitleven met Porsche-trapauto's, miniatuurauto's, Playmobil en Lego. Zelfs de nieuwe Playmobil Porsche 911 wordt tentoongesteld en verkocht.

Wanneer:
19 en 20 september 2015
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Autotron
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen
Nederland
Prijs:
€ 15,00 (kinderen van 3 tot en met 12 jaar € 9,50, tot en met 2 jaar gratis). Exclusief parkeerticket maar Porsches parkeren gratis.
Meer informatie:
www.autotron.nl/

Nu op voorraad

Meer Porsche 68 tweedehands auto's
Tags: porsche festival