Mijn Autokopen.nl

Tricolore (Classic Park Festival)

Klassieke en moderne Italiaanse automobielen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Groen, wit en rood vormen de Tricolore, de vlag van Italië. Op zondag 13 september staat Tricolore symbool voor Italiaanse auto's op het gelijknamige Classic Park Festival. 

Ferrari en Lamborghini zijn twee tot de verbeelding sprekende Italiaanse automerken. Maar er zijn er heel veel meer. Natuurlijk Fiat en diens zustermerken Alfa Romeo en Lancia, maar denk ook eens aan Autobianchi, De Tomaso en Vespa. Verder zijn er in het land van de Tricolore talloze ontwerpstudio's annex carrosseriebouwers te vinden (geweest) die hun bijdrage geleverd hebben aan auto-ontwikkeling in Italië. Bekende voorbeelden zijn Bertone, Italdesign Giugiaro, Zagato, Carrozzeria Ghia en Pininfarina. 

Het Classic Park in Boxtel brengt met het Tricolore-festival een ode aan de mooiste Italiaanse automodellen, zowel hedendaagse als die uit het verleden. De collectie oldtimers in het Classic Park-museum zal deze dag met enkele speciale exemplaren aangevuld worden.

Op de showpaddock rondom de gebouwen, waar eigenaren hun Italiaanse auto's kunnen parkeren, beoordeelt een jury of een van deze wagens in de prijzen valt van het concours d'élégance. De eigenaren kunnen ook een professionele fotoshoot laten maken van hun trotse bezit. 

Lancia Aurelia GT 2500 Spider 1955

Gratis voor eerste honderd thema-rijders

Natuurlijk is er ook het nodige te koop voor de auto's. Bedrijven bieden vanachter de kraampjes onderdelen, accessoires en automobilia aan. In de kofferbak van sommige deelnemers kun je eveneens van alles vinden. Daarnaast is de lifestylewinkel van het Classic Park geopend. 

Tot 2 uur na het festival (18 uur) is het park geopend. Er zijn bijvoorbeeld ook een werkplaats en restaurant.

Geschorste klassiekers kunnen toegang vragen onder de Evenementenregeling van de Belastingdienst; zie hiervoor onderstaande website. Festivalbezoekers met een Italiaanse auto die zich snel aanmelden mogen gratis naar binnen, de volgende betalen slechts 5 euro. Wacht dus niet te lang om je in te schrijven.

Wanneer:
13 september 2015
Openingstijden:
van 10.00 tot 16.00 uur
Plaats:
Classic Park
Koppenhoefstraat 14
5283 VK Boxtel
Nederland
Prijs:
€ 9,50 (korting voor clubleden en kinderen van 5 tot en met 12 jaar; tot 5 jaar gratis)
Meer informatie:
tricolore.classicparkfestivals.nl/

Nu op voorraad