Mijn Autokopen.nl

AutoMaxx Streetpower 2016

Met de Dutch én Euro Time Attack Challenge

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het Automaxx Streetpower festival speelt zich dit jaar tegelijk af met de Euro Time Attack Challenge. Ook wordt de eerste ronde van de Dutch Time Attack Masters verreden. Wat een pret voor de prijs van één ticket!

Festivalgangers staan te popelen om het nieuwe seizoen in te wijden. Daarom is voor 2 en 3 april 2016 op Circuit Park Zandvoort een bomvol programma gepland. Het AutoMaxx Streetpower-festival zal tegelijk plaatsvinden met de eerste wedstrijden van de Time Attack Challenge. Niet alleen de Nederlandse competitie van 2016 gaat er van start, ook de Europese strijd begint op de Zandvoortse bodem. 

Tijdens de Time Attack Challenge geven de rijders, na een opwarmronde, in de 'vliegende ronde' alles om de snelste tijd neer te zetten. Er wordt in verschillende klassen gereden, zodat de tegelijk rijdende auto's aan elkaar gewaagd zijn. Te zien zijn onder meer Sander Steigerwald in z'n opvallende Suaru Impreza P1 en de Duitse Philip Eisenmenger met een Nissan Skyline R34. Op zaterdag zijn er enkele trainingen, op zondag is het circuit bijna de hele middag gereserveerd voor de eerste wedstrijden van het seizoen.

Andere activiteiten

Zaterdag en zondagochtend zie je op de baan de Dragshow Shootout. De populaire strijd op de 402 meter rechtuit ('quartermile') wordt gestreden met de allersnelste straatauto's en motorfietsen. Je kunt zelf ook meedoen als je een krachtige auto hebt. 

Een geheel andere wedstrijd is de Propper-Droppers Car-Audio Competitie. Zoals de naam al aangeeft gaat het om geluid produceren. Niet zomaar wat decibellen: Propper-Droppers is de meest extreme 'Sound Pressure League' wereldwijd. Er wordt gemeten op vier verschillende frequenties. Toch hoef je geen extreem aangepaste auto te hebben om mee te doen, ook voor auto's met mindere modificaties zijn er wedstrijdcategorieën.

AutoMaxx Streetpower 2013

De paddocks van Circuit Park Zandvoort zijn deze dag gereserveerd voor de mooiste showauto's. Alleen al op de clubpaddocks zullen meer dan duizend auto's staan van Nederlandse clubleden uit de performance- en stylingscene. Heb je zelf een auto om aan anderen te tonen dan kun je die met een showautoticket parkeren op een van de paddocks. Eigenaren van de mooiste exemplaren kunnen meedingen naar prijzen in de Show & Shine Contest. 

Tot slot vind je ook een Performance & Styling Gallery op de paddocks. Specialisten in tuning, styling en prestatieverbeteringen zijn aanwezig om de laatste trends te tonen en advies te geven. En natuurlijk verkopen ze ook de nodige fraaie spullen voor je auto.

Deelname

Wil je zelf deelnemen aan een van de AutoMaxx-activiteiten, kijk dan eerst op onderstaande website wat de eisen zijn en of je een apart ticket nodig hebt. Voor meer informatie over deelname aan de Dutch Time Attack Masters of Euro Time Attack Challenge raadpleeg je de aparte websites.

Foto's: Terry Akershoek

Wanneer:
2 en 3 april 2016
Openingstijden:
zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur en zondag van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 30,00 (weekendticket) of € 15,00 (zaterdag) of € 20,00 (zondag) exclusief eventueel showautoticket. Korting voor kinderen en clubleden.
Meer informatie:
www.automaxxstreetpower.nl/

Nu op voorraad