Mijn Autokopen.nl

Historische Zandvoort Trophy

Ook zelf rijden op het circuit

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Op de eerste dag van de Historische Zandvoort Trophy kun je zelf vrij rijden op het circuit. Daarna valt er nog lekker veel te zien.

Samen met de Historische Auto Ren Club organiseert het Circuit Park Zandvoort weer het autosportevenement Historische Zandvoort Trophy. Dit jaar wordt deze verreden in het weekend van 30 april en 1 mei 2016. Je hoeft echter niet twee dagen lang te zitten. Want zaterdag is er eerst volop gelegenheid om vrij te rijden op het circuit. 

Raceprogramma

Vanaf ongeveer half 4 zaterdagmiddag wordt er voor de races gekwalificeerd. De eerste wedstrijden worden 's avonds, vanaf half 6, verreden. De rest volgt op zondag. Te zien zijn allereerst drie kampioenschappen van historische racewagens: uit de periode 1947 tot en met 1965 in het Nederlands Kampioenschap Historische Toerwagens & GT's (NK HTGT), auto's uit 1966 tot 1981 in het Nederlands Historisch Kampioenschap GT's & Touringcars (NK GTTC) en sportauto's uit de jaren '80 in het NK Hark '82-'90. 

Het zal een feest der herkenning worden met auto's die de Nederlandse straten jarenlang hebben bevolkt - of er nog altijd rondrijden. De Suzuki Swift, Maxda RX-7, BMW M3, Lotus Elite, Chevrolet Corvette, Ford Mustang, Fiat Abarth 1000 TC en ga zo maar door. Ook in de MG Triumph Competition Holland wordt dit weekend gestreden, zelfs de Duitse Triumph Competition komt aan de start. 

trophy

Vrij rijden

Het circuit rijden met de eigen auto staat op 30 april tot 15 uur open voor iedereen, maar de Harc-leden krijgen voorrang. Deelnemers worden ingedeeld op basis van hun auto (bijvoorbeeld monoposto's en Lotus 7-achtigen bij elkaar). Er zijn groepen voor raceauto's maar in Groep 1 kunnen bestuurders van gewone straatauto's, ook niet-klassiekers, aan de bak. Er wordt niet geracet maar wel sportief gereden. 

Op onderstaande website kun je je inschrijven. Je vindt er verder informatie over de voorwaarden waaraan jij en je auto dienen te voldoen. Dat alles om er een plezierige en veilige trackday van te maken. Zo geniet je erna dubbel van de races.

Wanneer:
30 april tot en met 1 mei 2016
Openingstijden:
zaterdag van 9.00 uur tot 20.30 uur, zondag van 9.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Meer informatie:
www.harc.nl/

Nu op voorraad