Mijn Autokopen.nl

Antwerp Classic Event

Dit jaar met twee toertochten door de Kempen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Rondom 'het vertrek' van de Tour Amical vindt jaarlijks het Antwerp Classic Car Event plaats. Ook zijn er dit jaar twee lokale toertochten. Voor het publiek zijn de circa duizend oldtimers en GT's gratis te bezichtigen. 

De Tour Amical mag dit jaar dan tussen Venetië en Monte Carlo worden verreden, het transporteren van circa 270 deelnemende auto's gebeurt vanuit Antwerpen. Het laden op de meer dan dertig vrachtwagens is een waar spektakel en je kunt dit meemaken in het weekend van 30 april en 1 mei 2016. Op de lokatie, een parkeerterrein nabij de rivier De Schelde, worden onder de noemer Antwerp Classic Car Event (ACCE) diverse activiteiten georganiseerd.

Deze activiteiten zijn vanaf 10 uur 's morgens gratis toegankelijk. De parking wordt hiervoor onderverdeeld in een Kids Village, Classic Car Village en het Antwerp History Car Park. Behalve de te inspecteren en te laden Tour Amical-wagens staan er nog eens honderden oldtimers, plus verkoop- en hospitalitystands. Clubs voor klassieke auto's kunnen zich presenteren of een meeting organiseren.

Antwerp Classic Tour

Lokale toertochten

Daarnaast worden twee lokale toertochten verreden. Op zaterdag is dat de tweede editie van de Antwerp Classic Tour (ACT), voor rijders van auto's die gebouwd zijn vóór 30 april 1985. De nieuwe Antwerp Grand Tourisme Tour (AGTT) op zondag is bedoeld voor zowel klassieke als nieuwe GT's zoals Porsches en Ferrari's.

Beide tochten voeren door de Vlaamse Kempen, ten zuiden van onze provincie Noord-Brabant. De deelnemers - twee per auto - vertrekken omstreeks 10 uur; de ACT keert op zaterdag 16 uur en de AGTT op zondag om 14 uur terug op het ACE-terrein. Voor deelname aan de ritten zie de aparte website

Wanneer:
30 april tot en met 1 mei 2016
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
parkeerterrein De Gedempte Zuiderdokken
tussen Waalse en Vlaamse Kaai
B-2000 Antwerpen
België
Prijs:
gratis. Toertochten ACT en AGTT € 250 euro voor twee personen inclusief catering en benodigdheden.
Meer informatie:
acce.be/

Nu op voorraad

Tags: oldtimers