Mijn Autokopen.nl

International Citroën Car Club Rally 2016

World Meeting dit jaar in Nederland

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De ICCCR, beter bekend als de Citroën World Meeting, vindt dit jaar plaats in Nederland. 4 dagen lang heb je de kans om, samen met vele andere Citroën-liefhebbers, aan leuke activiteiten met Citroën- en DS-modellen deel te nemen.

Elke 4 jaar wordt ergens ter wereld de International Citroën Car Club Rally (ICCCR) georganiseerd, om zoveel mogelijk moderne en klassieke auto's van het merk bijeen te brengen en zo het Franse merk te vieren. De ICCCR 2016 staat te gebeuren in Nederland, wat een mooie aanleiding is om te komen en mee te doen. Ons land wordt vertegenwoordigd door 33 Nederlandse Citroën-clubs die meer dan dertigduizend (!) youngtimers, oldtimers en moderne Citroëns zullen meebrengen. Je hoeft trouwens geen clublid te zijn om deel te nemen.

Het festival vindt plaats van donderdag 11 tot en met zondag 14 augustus. De programmering is de meeste dagen gelijk, je kunt er dus voor kiezen om slechts een dagje te komen of - als je werkelijk alles wilt uitproberen - 4 dagen lang. Op zaterdag- en zondagavond zijn er galadiners. Overnachten is mogelijk op een van de drie campings die opgebouwd worden op de festivallocatie, het landgoed Middachten ten oosten van Arnhem. Daar is overigens ook een B&B aanwezig. Het landgoed rondom Kasteel Middachten wordt ingericht als evenemententerrein. Wat is daar zoal te doen?

ICCCR 2016-programma

Natuurlijk begint het allemaal met auto's kijken. Op verschillende plekken worden de auto's gegroepeerd, bijvoorbeeld naar bouwjaar of modelreeks. Als je alle dertigduizend clubauto's plus de wagens van de bezoekers allemaal al gezien hebt kun je je ook nog vergapen aan de huidige modelreeks van Citroën. Het merk stelt je verder in de gelegenheid een proefrit te maken in een van de modellen van dochtermerk DS. 

Met zoveel rijdend erfgoed bij elkaar worden ook 'musea' ingericht. Onderwerpen zijn Styling, Vintage postcards en GT by Citroën. Sowieso is er veel aandacht kunst en cultuur, met een drive-in bisocoop, diverse shows, kunstwerken geïnspireerd op DS, enzovoort. Kids en jongeren kunnen dansen in een disco maar ook leuke spelletjes als Jeux de Pneus spelen.

Toerrit Citroën 2CV-'besteleenden'

Interessant zijn de Tech Talks, workshops en demonstraties. Je steekt er nog wat van op. Wie eens even in de Citroën wil rijden kan deelnemen aan de toerritten in de prachtige omgeving van de IJssel, waaronder een Surprise Tour over de Veluwe. 

Een belangrijk onderdeel van de ICCCR is het samenzijn met andere Citroën-fans van over de hele wereld. Tijdens het festival zijn er diverse specifieke meetings voor bijvoorbeeld CX- of Traction Avant-rijders, in aparte tenten. Andere leuke plekken om Citrofielen te spreken zijn de Tea Garden, het Food Truck Festival (met onder meer een kaas- en wijnproeverij) en de Brocante Markt. Tot slot vind je een kofferbakverkoop en onderdelenmarkt. Amusez-vous!

foto's: Martijn van Well

Wanneer:
11 tot en met 14 augustus 2016
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Kasteel en tuinen Middachten
Landgoed Middachten 3
6994 JC De Steeg
Nederland
Prijs:
€ 25,00 per persoon per dag (exclusief parkeren). Of € 125,00 voor 4 dagen met auto inclusief twee passagiers, extra passagiers € 25,00 per persoon. Kinderen tot en met 16 jaar gratis. Exclusief verblijf.
Meer informatie:
icccr2016.com/nl/

Nu op voorraad

Tags: citroën ds oldtimers festival youngtimers