Mijn Autokopen.nl

Gamma Racing Day 2016

Drie dagen auto-, motor- en kartraces

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De Gamma Racing Day bestaat eigenlijk uit 2 motorsportdagen, of nee, uit 3. De wedstrijden met karts, motorfietsen en auto's worden aangevuld met spectaculaire demonstraties.

Hoe zit dat nu, die racedagen? Vrijdag 5 augustus behoort officieel niet tot het event, toch zijn de vrije trainingen, tests en kwalificaties op die dag te bezoeken. Op zaterdag de 6e worden 's morgens de kwalificaties afgerond. 's Middags rijden de racewagens al hun eerste wedstrijd. De tweede race volgt op zondagmiddag 7 augustus. Dan zijn 's ochtends de karts en motoren al aan bod geweest. Op de officiële wedstrijddagen zijn er ter afwisseling demonstraties. Gamma Racing Day vindt plaats op het TT Circuit te Assen.

Het programma

De karts rijden in Assen de tweede race van de Europees Superkart Series. De Yamaha R6-Dunlop Cup, met de 120 pk sterke moto Yamaha YZF-R6, is 's werelds langstlopende merkencup. 'Kleine broer' Yamaha YZF-R125 wordt ingezet voor een demonstratie. Op zondag is geeft ook het Repsol Honda MotoGP-team, met drievoudig WK-kampioen Dani Pedrosa, een show van wat het kan.

De Gamma Racing Day is niet compleet zonder Formule 1-bolides. Verschillende klassen rijden tegelijkertijd. Het spectaculairst zijn de open wagens uit het Boss GP-kampioenschap, bijvoorbeeld van de teams Toro Rosso, Renault en Williams. Slechts enkele jaren geleden namen deze nog deel aan de F1. De oudere Formule 1-wagens worden aangevuld met jaren '90-racers uit onder meer de GP2, IndyCar, Superleague Formula en World Series by Renault. 

Gamma Racing Day 2014

Formule Renault 2.0 NEC biedt jonge talenten de mogelijkheid om zich voor te bereiden op een carrière als die van Max Verstappen. GT's, sportauto's en toerwagens komen aan bod in de Supercar Challenge, de Superlights Challenge en het NK voor Historische Toerwagens en GT's.

Waterstofraceauto en Dakar-rallyauto's

Bijzonder is de deelname van 's werelds eerste waterstofraceauto met het Forze Hydrogen Racing Team van de TU Delft. Ontworpen volgens de specificaties van een Le Mans-racer zal deze Nürburgring-recordhouder het tijdens de Gamma Racing Day opnemen tegen de sportwagens op andere brandstoffen.

Geheel nieuw op de Gamma Racing Day is de bivak die wordt ingericht voor Dakar-teams. 2016-winnaar bij de trucks, Gerard de Rooy, is aanwezig maar ook trucker Peter Versluis, Mini-rijder Erik van Loon en buggy-coureur Tim Coronel. De Dakar-wagens komen ook in actie om het publiek met demo's te vermaken.

Tickets

Via de Gamma-bouwmarkten worden 'free tickets' verspreid. Deze geven toegang tot de taluds en tribunes van het TT Circuit. Met gewone tickets kun je daarnaast ook de paddocks betreden, kijken hoe de teams zich voorbereiden of handtekeningen verzamelen. Er zijn tevens hospitality tickets à 195 euro (ex-btw). Daarmee kun je de wedstrijden volgen vanaf de Pitroof Inn, voorzien van drankjes en hapjes.

Wanneer:
6 en 7 augustus 2016
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 15,00 of gratis met een 'free ticket' (zaterdag en zondag), € 5,00 op vrijdag. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.
Meer informatie:
www.gammaracingday.nl/

Nu op voorraad